Home Editorial TEHNOLOGII CARE AU DISPĂRUT ODATA CU APARIȚIA SMARTPHONE

TEHNOLOGII CARE AU DISPĂRUT ODATA CU APARIȚIA SMARTPHONE

549
0

Odată cu apariția telefonului modern, respectiv Smartphone, au dispărut foarte multe tehnologii, au devenit absolut depășite. Astăzi vom face o listă cu cele mai celebre tehnologii de care cu toții ne-am bucurat atunci când aveam cu toții celebrele telefoane cu butoane, în care abia se aciuse camera foto VGA.

TEHNOLOGII CARE AU DISPĂRUT ODATA CU APARIȚIA SMARTPHONE

WAP – tehnologia WAP a apărut în 1999 și a fost în vogă până pe la mijlocul anilor 2000. Până prin 2010 a dispărut complet pentru că au apărut noile telefoane inteligente. Mulți dintre noi ținem  minte celebrul WAP 2.0 care a fost lansat în 2002.

MMS – vine de la Multimedia Messaging Service și era o combinație între WAP și SMS; cu alte cuvinte puteai trimite niște imagini în loc de doar SMS text. Sincer erau vremuri simple și pline de amintiri în speical pentru cei trecuți de 35 de ani.

INFRARED – pe vremuri, nu exista Bluetooth, singura modalitate de a transmite imagini, muzică de pe un dispozitiv pe altul era portul infraroșu. Mult mai târziu a apărut NFC pe care oricum nimeni nu-l înțelegea la vremea respectivă dar care acum ne ajută să plătim cu telefonul mobil la supermarket, fără să mai fim nevoiți să scoatem cardul din portofel.

MUFE – țineți minte că pentru Samsung era nevoie de un tip de încărcător căci avea un tip de mufă care nu se mai potrivea de la nici un alt telefon? Nokia la fel, Sony Ericsson la fel. Ei bine, iată că astăzi avem un standard pe USB-C, care a devenit standard în toată europa prin lege, chiar și pentru dispozitivele de la Apple.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here