Home Tutoriale Cum scapi de aplicațiile care nu se pot dezinstala? Funcția DISABLE

Cum scapi de aplicațiile care nu se pot dezinstala? Funcția DISABLE

2324
0
DISABLE

BLOATWARE – sumedenie de aplicații preinstalate de producător în telefonul Android, aplicații pe care utilizatorul NU le poate dezinstala. Ei bine, deși au trecut mulți ani de la apariția primei versiuni de Android, încă ne mai luptăm cu fenomenul Bloatware. A mai scăzut în intensitate în ultimii ani însă tot suntem obligați să suportăm anumite aplicații de la Google, Samsung sau Microsoft. Partea proastă este că orice aplicație instalată în telefonul Android consumă resurse, fie baterie, fie internet, fie spațiu de stocare. 

Din moment ce nu se pot dezinstala (decât prin ROOT), cum putem să rezolvăm problema acestor aplicații? Cum putem scăpa de ele? Ei bine, rezolvarea este una destul de simplă.

Țineți apăsat pe iconița aplicației de care doriți să scăpați până vă apare meniul din imagine. Căutați cu atenție butonul pe care scrie DISABLE. Atât. Dacă pe viitor veți avea nevoie de aceste aplicații, le puteți activa înapoi din Settings – Apps. După ce veți selecta DISABLE, aplicația o să dispară de pe ecran, nu o să mai primească update-uri, nu o să mai trimită notificări, nu o să mai ruleze în fundal, nu o să mai facă absolut nimic pentru că a primit statutul de aplicație dezactivată. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here