Home Tutoriale Cum oprești update-urile enervante ale aplicațiilor Android?

Cum oprești update-urile enervante ale aplicațiilor Android?

2202
1

Se spune că pe cine nu lași să moară, nu te lasă să trăiești, așa și în unele cazuri cu aceste aplicații Android, care se găsesc să se updateze când îți e lumea mai dragă, reușind să-ți transforme telefonul mobil într-un veritabil melc. Dacă mai punem la socoteală și faptul că în ziua de azi avem zeci, poate chiar sute de aplicații Android instalate în telefon, vă dați seama că dacă nu oprim updatarea automată, acestea or s-o țină într-un update continuu, consumând memorie mereu, alături de baterie. 

Setați ca update-urile să aibă loc numai atunci când telefonul este conectat la Wi-Fi 

După cum am observat cu toții, update-urile aplicațiilor Android sunt destul de mari, acestea au de obicei între 10 și 50 MB, dacă este vorba despre jocuri sau aplicații foarte mari, update-urile vor depăși cu siguranță cifra de 50 MB. Astfel, updatarea trebuie să se facă doar pe Wi-Fi, unde traficul este gratis iar viteza este favorabilă descărcării fișierelor de mari dimensiuni. Să te apuci să updatezi 50 de aplicații pe date mobile nu înseamnă altceva decât consum inutil de baterie și de date mobile.

Pentru a seta ca update-urile să se descarce doar atunci când telefonul este conectat la Wi-Fi, mergeți la Play Store, la profilul dvs din colțul dreapta sus, alegeți apoi Settings – General – App download preference și alegeți Over Wi-fi only

De ce sunt necesare update-urile aplicațiilor Android

Aplicațiile Android trebuie updatate constant, chiar dacă procesul este unul destul de enervant. Vom vedea în cele ce urmează cum putem opri această paranghelie a aplicațiilor care își fac de cap cu updatarea în telefoanele noastre, nu înainte să menționăm faptul că acestea vor trebui updatate periodic manual. 

Dacă nu updatăm aplicațiile Android se pot întâmpla două lucruri: fie telefonul devine ținta unui hacker suficient de inteligent cât să găsească o portiță în aceste aplicații neupdatate de producător, ori acestea vor înceta pur și simplu să mai funcționeze, în special după update-urile de securitate de la Google. 

Cum oprești update-urile enervante ale aplicațiilor Android?

Ca să oprești updatarea automată a aplicațiilor Android, trebuie să: 

  • Mergi la PlayStore și alege din colțul din dreapta sus, profilul tău Google 
  • De acolo alege Settings – Network preferences – Auto Update Apps – Don’t Auto Update Apps 

Și gata. Problema cu aplicațiile Android care se updatează mereu, s-a rezolvat. Nu ți se va mai întâmpla ca atunci când de fiecare dată când pui mâna pe telefon, să vezi săgeata de Download sus la notificări, semn că o aplicație a decis să se updateze. Acum pentru a updata aplicațiile, va trebui să mergeți la My Apps & Games și să dați drumul automat la update-uri, atunci când sunteți pe Wi-Fi și știți sigur că nu veți mai umbla la telefon în următoarele 15 minute. Eu această variantă o folosesc de ani de zile și sunt foarte mulțumit de ea.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here