Home Tutoriale Cum scapam de contactele duplicate din agenda?

Cum scapam de contactele duplicate din agenda?

11082
1

Poate ca pentru unii dublurile din agenda sunt ceva destul de naspa, insa exista rezolvare. Contactele duplicat apar din cauza faptului ca mai multe aplicatii vor sa acceseze contactele din telefon si sa adauge contacte in acelasi timp. Asa sunt telefoanele Android concepute, sa stocheze date.

Primul pas pentru a rezolva aceasta problema sta in stergerea manuala a contactelor. Bineinteles, cum ajungi in lista de contacte difera de la un telefon la altul. Poti avea 2 intrari pe acelasi nume, pe aceeasi persoana (una cu e-mail si una cu numar de telefon). Ca sa le unesti, mergi la edit contact si ai acolo More (trei puncte verticale), si dai Join. Astfel poti selecta unirea celor doua contacte.

Uneste contactele direct de pe internet

Uneori, poate ca e mai bine sa manageriem contactele dintr-o interfata PC. Din Gmail, cilck pe meniul drop-dpwn ce se afla in stanga sus inbox-ului, apoi alege de acolo Contacts pentru a vedea oamenii din agenda virtuala.

Cei de la Google au o interfata noua pentru a manageria aceste contacte. Da-i click pe Find Duplicates din meniul din stanga si aplicatia se va uita dupa intrari separate care impart detalii comune. (nume sau numere de telefon).

Cand se afisaza rezultatul, pur si simplu dai click pe Merge pentru a uni un grup aparte de contacte sau pentru a uni contacte singure cu ajutorul unor casute pe care le bifezi.

Utilizarea aplicatiilor dedicate

Exista cateva aplicatii destinate acestor operatiuni, precum Easy Contacts Cleaner  ce functioneaza intr-un mod similar aplicatiei desktop Google. Tot ce trebuie sa faci este sa lansezi aplicatia Simple Merge duplicates si aceasta se va ocupa singura de problema. Va cauta contactele duplicate si le ba uni pe baza detaliilor comune si a numelor. Ai optiunea sa revizuiesti actiunea de unire a contactelor, asa ca nu te speria. Aplicatia nu-ti va uni aiurea contactele.

1 COMMENT

  1. Mai simplu ar fi sa….Intrati in SETARILE telefonului / APLICATII / RUBRICA / CONTACTE DE AFISAT / si alegeti ce vreti !!!! E voila !!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here