Oricât ne-am dori noi ca tehnologia să evolueze mai repede, din păcate nu avem cum să forțăm nota. Astăzi din păcate încă depindem de cabluri de alimentare și de perioade destul de lungi de așteptare atunci când trebuie să ne încărcăm telefonul Android. Din păcate nu toți avem telefoane de top ca să avem acces la funcții avansate precum Fast Charging. Cu toate acestea, există câteva trucuri prin intermediul cărora îți poți face telefonul Android să se încarce mai repede.
Cum să faci telefonul Android să se încarce mai repede
- Folosește cablul
Prin cablu, telefonul se încarcă mult mai repede decât prin wireless. Majoritatea telefoanelor Android pot ajunge la intensitatea maximă de încărcare de 20w doar prin intermediul cablului USB-C, comparativ cu încărcare wireless care urcă la maxim 10-15w. Telefoanele Samsung urcă până la 45w pe cablu în timp ce Realme GT3 se poate încărca de la 0 la 100% în doar 10 minute, fiind capabil să urce până la 240w.
- Închide telefonul
Cea mai bună metodă de încărcare rapidă a telefonului este du dispozitivul stins. Astfel, acesta nu va mai consuma energie în timp ce primește. Evident, partea aiurea este că nu vei putea folosi telefonul mobil cât timp acesta se încarcă, nu vei avea acces nici la notificări, va trebui să aștepți până când acesta va fi 100% încărcat.
- Folosește priza
Este singura metodă de a atinge viteza maximă de încărcare, doar la priză. În timp ce conexiunile USB 3.x și 4.x suportă într-adevăr viteze mari de încărcare dacă sunt echipate cu USB-PD de până la 240w, este improbabil să ajungi la un asemenea curent electric prin intermediul portului USB de la calculator, sau de la powerbank.
- Modul LOW POWER
Dacă nu îți permiți să închizi telefonul mobil atunci când îl pui la încărcat, atunci poți să-l pui măcar în modul LOW POWER. Pe multe telefoane Android acesta se mai numește Battery Saver. În funcție de modelul telefonului, acest mod va stinge ecranul telefonului mai devreme, va reduce activitatea din background inclusiv sincronizările, va schimba rețeaua din 5G în 4G și va restricționa aplicațiile care necesită consum mare de energie.
- Dezactivează Wi-Fi
Deși display-ul alături de procesor sunt de departe cei mai mari consumatori ai unui smartphone, antena Wi-Fi poate și ea să consume destul de multă energie, în special în cazul telefoanelor care mereu descarcă câte ceva sau sunt setate să caute mereu rețele Wi-Fi la care să se poată conecta. Cel mai simplu mod de a dezactiva comunicațiile radio este să activezi Modul Avion. Acest mod dezactivează datele mobile, Wi-Fi dar și Bluetooth.
- Nu folosi telefonul
Nu folosi telefonul în timp ce se află la încărcat. Sunt șanse mari să nu reușești să-l mai încarci în acest mod niciodată, mai ales dacă nu-l încarci direct la priză. La priză ar trebui să primească destulă energie cât să se încarce indiferent ce butonezi la el însă dacă-l încarci la powerbank sau la calculator, o să-l descarci în continuare.
Pe cablu întotdeauna va fi mai limitat decât la priză, e logic.