Home Tutoriale 4 lucruri utile pe care le poți face din Developer Options

4 lucruri utile pe care le poți face din Developer Options

2071
0
Developer Options

Developer Options oferă acces la multe funcții avansate ale sistemului de operare Android, iar în cele ce urmează vom discuta despre câteva lucruri cu adevărat utile pe care le poți face accesând acest meniu „secret”. Nu discutăm despre lucruri avansate, ci despre câteva funcții simplu de înțeles care nu destabilizează sistemul de operare. MARE ATENȚIE – dacă umblați la ce nu trebuie în Developer Options riscați să stricați telefonul Android suficient de mult cât să fie nevoie de reinstalarea lui. 

Cum activezi Developer Options 

Activarea Developer Options se face destul de simplu:

  • Mergi la Settings – About Phone – Software Info
  • Apasă de 7 ori pe Build Number
  • Întoarce-te în meniul Settings, jos de tot a apărut Developer Options

4 lucruri utile pe care le poți face din Developer Options 

  1. Poți vedea ce aplicații îți „mănâncă” memoria RAM – Mergi la Memory Usage – unde poți alege să ți se afișeze aplicațiile în funcție de Maximum Usage în ultimele 3/6/12/24 de ore. O funcție destul de utilă dacă ai de-a face cu un telefon Android care mereu se confruntă cu LAG-ul, care mai mereu se blochează și care în general funcționează destul de greoi, cu toate că nu este vechi.
  2. Poți menține datele mobile active chiar dacă este Wi-Fi activat. Sistemul de operare Android oprește automat datele mobile dacă telefonul se conectează la Wi-Fi, însă pentru mulți acest lucru poate să fie dezavantajos, mai ales dacă conexiunea Wi-Fi nu este stabilă. Trecerea de la Wi-Fi la date mobile durează și acest lucru poate afecta experiența de utilizare.
  3. Poți face telefonul un pic mai rapid prin dezactivarea animațiilor. Tot ce trebuie să faci este să mergi la Developer Options, secțiunea Drawing și să alegi opțiunea „Animation OFF” la următoarele: Window Animation Scale, Transition Animation Scale și Animator Duration Scale. Pentru telefoanele ceva mai bătrâne, aceste setări vor face cu siguranță mult bine.
  4. Poți limita numărul de procese care să ruleze simultan în fundal. Background Process Limit se numește setarea iar dacă o accesezi, se va deschide o fereastră care te va pune să alegi între niciun proces care să ruleze în fundal sau maxim 4 procese care să ruleze în fundal. Este o setare binevenită pentru telefoanele cu puțină memorie RAM, căpușată de aplicații.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here