Home Aplicatii Android Cum folosim modul ASTROPHOTO pe telefoanele Samsung Galaxy

Cum folosim modul ASTROPHOTO pe telefoanele Samsung Galaxy

1022
0

Pe lângă multele funcții adăugate camerei din familia Galaxy S22, există una numită ASTROPHOTO. Este de fapt un mod al camerei care poate transforma cerul întunecat al nopții într-un spectacol al stelelor. Tot ce ai nevoie este evident telefonul mobil, modul Samsung Expert RAW al camerei și un trepied.

De la lansarea acestor telefoane Samsung a extins această funcție și la seria Galaxy S23 împreună cu One UI 5.1 și ne așteptăm ca pe viitor această funcție să fie implementată și la alte telefoane de top Samsung. Ca să fie clar de la început, ASTROPHOTO este ceva diferit de pozele cu Luna pe care le putem face cu Galaxy s22 ultra sau Galaxy s23 Ultra.

Cum să activezi modul ASTROPHOTO pe un telefon Samsung Galaxy

Pentru ca acest mod să funcționeze trebuie mai întâi să fii sigur că modul Samsung Expert RAW este disponibil și activ în softul camerei tale. Ca să verifici acest lucru trebuie să faci următorii pași:

 • Deschide aplicația camerei
 • Apasă butonul MORE din meniul de jos al aplicației
 • Apasă EXPERT RAW
 • Apasă iconița de Settings
 • Asigură-te că opțiunea special photo options este bifată

Este posibil să fii nevoit să descarci EXPERT RAW din Galaxy Store  dacă nu este deja instalată în telefon. În mod normal dacă nu este instalat în telefon aplicația ar trebui să te îndrume singură spre download. Înainte ca modul ASTROPHOTO să fie activat trebuie să stabilizezi telefonul pe un trepied astfel încât acesta să nu se miște deloc. Există trepiede destul de ieftine pe internet pe care le puteți cumpăra în cazul în care doriți să încercați această funcție, nu este nevoie să investiți foarte mulți bani din prima.

Cum folosești modul ASTROPHOTO pe un telefon Samsung Galaxy

Odată ce ai fixat telefonul pe trepied și ai deschis aplicația camerei cu Expert Raw,  urmează aceste instrucțiuni pentru a folosi modul ASTROPHOTO în vederea capturării de poze cu stele:

 • În modul Expert RAW, asigură te că pozele sunt fixate pe rezoluția de 12 megapixeli, modul ASTROPHOTO nu poate să facă poze cu o rezoluție mai ridicată.
 • Apasă apoi iconița cu constelații din colțul dreapta sus.

 • Din fereastra Pop-UP alegeți vă setările
 • Schimbă durata expunerii pentru a permite capturarea de mai multă lumină astfel încât pozele să iasă cât mai bine cât mai clare
 • Pornește sky guide pentru a găsi numele Stelelor sau constelațiilor mult mai ușor
 • Apasă butonul camerei atunci când ești pregătit să faci poza
 • Nu mișca telefonul în timp ce faci fotografia altfel te vei alege cu o imagine blurată

Cum să îmbunătățești fotografiile efectuate

După ce ai făcut fotografiile apasă pe thumbnail preview din viewfinder. Aplicația Camera Raw  vă va sugera probabil să o editați pentru a părea mult mai profesională. Recomandăm Adobe Lightroom  întrucât are foarte multe unelte pentru acest tip de fotografie.  Softul de la cameră De asemenea vă va îndruma spre aceeași aplicație

Imagine făcută cu modul Astrophoto

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here