Home Stiri Transfer eSIM cu ajutorul Google – Deocamdată doar pe Pixel 8

Transfer eSIM cu ajutorul Google – Deocamdată doar pe Pixel 8

808
0

Apple a renunțat la cartela SIM clasică odată cu iPhone 14 în 2022 (SUA), forțând migrarea către eSIM. Există și telefoane Android care suportă eSIM dar producătorii nu au luat încă decizia de a elimina cartela fizică până în acest moment. Din moment ce Apple a făcut acest pas, este clar că va urma și în tabăra Android, Google anunțând că scoate primul telefon fără cartelă SIM fizică prin prisma lui Pixel 8. Odată cu această lansare a anunțat că va scoate pe piață și o unealtă de migrare a cartelei eSIM.

La prima pornire a lui Pixel 8, telefonul a indica utilizatorului să migreze cartela eSIM din vechiul Pixel. Fără o unealtă de transfer, utilizatorul trebuie dea unregister la eSIM-ul de pe vechiul telefon și să-l reactiveze pe noul dispozitiv. În unele cazuri este posibil să fie nevoie de a contacta operatorul de telefonie. Fiind un proces destul de complicat nu este de mirare că nu foarte mulți producători îmbrățișează eSIM.  Noua unealtă de transfer din Pixel 8 ar trebui să simplifice destul de mult procedeul.

În plus această unealtă îți permite să convertești cartela SIM normală la eSIM. Rămâne de văzut dacă vor fi probleme cu ea sau nu în momentul în care utilizatorii vor începe să o folosească la greu. Google nu este însă primul producător de telefoane care lansează o unealtă de conversie a cartelei SIM la eSIM, Samsung a adus această tehnologie pe piață odată ce a lansat și ONE UI 15. Deocamdată nu sunt informații dacă această unealtă a celor de la Google va merge și pentru alte dispozitive, sau doar pe telefoanele Pixel, iar unii operatori ar putea să pună taxe pentru aceste transferuri.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here