Home Editorial Android 14 – funcții noi – Tips & Tricks

Android 14 – funcții noi – Tips & Tricks

1854
0

Android 14 a sosit cu multe funcții noi, ne-ar lua probabil o săptămână să le prezentăm pe toate aici, însă astăzi ne vom axa pe câteva dintre ele care ni se-au părut mai mult decât interesante. Orice telefon care are Android 14 poate folosi noile funcții, nu contează brandul sau modelul.

Android 14 – funcții noi – Tips & Tricks

Personalizează blocarea ecranului (screen lock)

S-au dus zilele când acest screen lock nu se putea personaliza. Astăzi, Android 14 te lasă să schimbi stilul sau imaginea de funda, te lasă de asemenea să pui iconițe din quick settings în partea de jos a ecranului. Ține apăsat pe lock screen apoi alege Customize Lock Screen.

Mută text între aplicații prin drag & drop

Decât să te chinui cu copy paste, acum tot ce trebuie să faci pentru a copia un text dintr-o aplicație în alta este să selectezi textul respectiv și să-l tragi efectiv în noua aplicație. Funcția este valabilă și pentru documente sau imagini și salvează destul de mult timp uneori.

Deblochează telefonul folosind doar ultima cifră a PIN-ului

Setarea auto-confirm unlock deblochează telefonul Android imediat după ce apeși doar ultima cifră din codul PIN. Înainte erai obligat să introduci întreg codul. Poate nu este cine știe ce setare dar cei care doresc să deblocheze rapid telefonul cu siguranță o vor aprecia. Pentru a activa această funcție trebuie să mergeți la Settings – Security & Privacy – Device Unlock – Rotița de lângă titlul Screen Lock – Auto-Confirm unlock. Pentru ca această funcție să meargă, pin-ul pe care-l folosiți trebuie să aibă minim 6 cifre.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here