Home Aplicatii Android Cum elimini virușii din telefoanele Android

Cum elimini virușii din telefoanele Android

952
0
virușii

Multă lume crede că telefoanele Android nu pot fi atacate de viruși, că sistemul de operare Android este 100% sigur, însă în realitate nu este chiar așa. Există probleme de securitate și pentru telefoanele Android, iar în cele ce urmează vom vedea cum putem să scanăm dispozitivele Android pentru a descoperi și elimina potențiale amenințări.

În linii mari, pentru a scana și elimina malware din telefonul Android, avem nevoie de o aplicație anti-malware care poate fi descărcată din PlayStore, noi vom folosi Bitdefender Free Antivirus.

Scanează dispozitivul cu Bitdefender Free Antivirus

Poți descărca aplicația de AICI. O instalezi ca pe oricare altă aplicație și vei avea acces instant la funcția de scanare. Aplicația are multe alte funcții avansate precum VPN, însă nu vom discuta despre ele, pe noi ne interesează doar cum putem scana dispozitivul Android de viruși, apoi să-i eliminăm dacă cumva ei există în dispozitiv.

Elimină aplicațiile care nu sunt descărcate din Google Play

Există un motiv pentru care nu toate aplicațiile Android au loc în Google PlayStore. Securitatea. Dacă ați instalat aplicații din alte magazine diferite față de GooglePlay, sunt șanse destul de mari să aveți malware sau spyware în telefon, iar o scanare cu Bitdefender Antivirus va scoate în evidență această problemă.

Cum ne protejăm telefoanele Android de malware pe termen lung

Pentru a proteja dispozitivele Android de malware pe termen lung nu este deloc complicat, trebuie să fim un pic atenți la câteva aspecte pe care le vom detalia în cele ce urmează:

  • Nu accesați de pe telefon, link-uri ciudate primite prin SMS sau pe e-mail
  • Instalați un antivirus, chiar unul gratuit dacă nu vă permiteți unul cu abonament
  • Mențineți dispozitivul Android la zi cu update-urile, atât cele de sistem cât și cele de securitate
  • Efectuați la timp update-urile aplicațiilor Android care vin prin Google Play Store

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here