Home Editorial Bateria nu mai ține! Merită investiția într-o baterie nouă?

Bateria nu mai ține! Merită investiția într-o baterie nouă?

1184
0

Bateria telefoanelor inteligente a devenit din păcate călcâiul lui Ahile pentru aceste dispozitive fără de care în ziua de azi ne este atât de greu să stăm. Era într-un fel de așteptat, trendul de mărire al ecranelor avea să atragă după sine un consum de energie mult mai mare, iar dacă coroborăm și cu ideea conform căreia astăzi telefoanele Android ne pot ajuta la îndeplinirea mai multor task-uri utile în viața de zi cu zi față de acum 4-5 ani, este mai mult decât evident faptul că bateria va deveni mult mai uzată.

După primul an de utilizare, bateria începe să dea primele semne de oboseală. Se descarcă mult mai repede față de normal, când ajunge sub 20% începe să se descarce într-un ritm alarmant, după ce-l luăm de la încărcat bateria arată doar 97-98% și așa mai departe. Întrebarea de bază este dacă merită schimbată cu una nouă. În cele mai multe cazuri, NU. Operațiunea de schimbare a bateriei este destul de costisitoare, bateria în sine costă mult și operațiunea trebuie efectuată într-un service autorizat, întrucât noile modele de telefoane Android nu se mai pot desface. Capacul bateriei nu prea mai există.

Dacă discutăm despre telefoanele ieftine, de buget, care costă maxim 1000 RON, înlocuirea bateriei clar nu este o opțiune, atât din punct de vedere financiar, cât mai ales din punct de vedere al factorului futureproof. Telefoanele ieftine, de buget, devin depășite după un an, maxim doi de utilizare și orice investiție în acestea este inutilă. Decât să cheltui jumătate din contravaloarea unui smartphone nou pentru a înlocui o baterie, mai bine cumperi direct un telefon nou, care va avea o baterie nouă și va fi și oarecum mai puternic decât cel pe care-l vei înlocui, întrucât an de an apar noi generații de procesoare.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here