Samsung Galaxy S7 este un telefon grozav dar din păcate, nici un producător nu a reușit să aducă până acum pe piață telefonul perfect. În cele ce urmează, vom discuta despre cele mai comune probleme întâlnite la singurul flagship Samsung capabil să țină piept concurenței, după eșecul exploziv cu celebrul Galaxy Note 7. Telefonul se află pe piață de aproape un an așa că cei care l-au cumpărat atunci, au avut timp berechet să raporteze probleme legate de acest dispozitiv.
Bateria ține prea puțin la Samsung Galaxy S7
Samsung Galaxy S7 este considerat de mulți un telefon care are probleme cu bateria, în sensul că nu prea ține. Bateria lui de doar 3000 mAh este mult mai slabă față de fratele mai mare Samsung Galaxy S7 Edge și clienții au văzut foarte clar diferența. 600 mAh în plus chiar contează. Dacă ai impresia că bateria la telefonul tău Samsung Galaxy S7 ține mult prea puțin față de cât consideri tu că este normal, iată ce trebuie să faci:
- Elimină aplicațiile de tip lipitoare. Mă refer aici la aplicațiile care consumă foarte multă energie atât atunci când sunt folosite cât și atunci când par inactive și consumă energie în fundal. Cele mai bune exemple de asemenea aplicații sunt Facebook și Facebook Messenger. Acestea două continuă să fie două dezastre din punct de vedere tehnologic, dezastre pentru care deocamdată nu există remediu. Poate doar dacă accesezi Facebook prin intermediul browserului iar Facebook Messenger este înlocuit de WhatsApp, reușești să ai un telefon cu durată de viață a bateriei ceva mai normală.
- Ca să vezi dacă există aplicații ce topesc bateria fără un motiv anume, mergi la Settings –> Battery –> Battery usage și vezi ce se petrece acolo.
- Dezinstalează sau mai bine zis oprește aplicațiile de tip bloatware care ți-au fost instalate în telefon de către magazinele din care ai cumpărat telefonul. Mă refer aici la magazine de tip Orange sau Vodafone, al cei care au luat telefonul la abonament. De dezinstalat veți putea cu ROOT, de oprit veți putea și fără ROOT din Application Manager. Aceste aplicații pot consuma energie rulând în fundal, cu toate că nu le accesați niciodată.
- Dezactivează AOD – always-on display. Cu toate că nu consumă cine știe ce energie, e bine să oprești această funcție. Ca să faci asta, mergi la Settings –> Display –> Always-on display și oprește absolut tot. Samsung spune că acea funcție nu afectează prea mult durata de viață a bateriei pentru că display-urile sunt SuperAmoled, adică se aprind doar pixelii folosiți în afișaj dar pentru mai multă siguranță, nu o folosiți.
N.B. – Dacă rulezi Android 7 Nougat, vei simți oarecum o îmbunătățire a bateriei pentru că prin intermediul acestui update, Samsung a schimbat rezoluția display-ului de la WQHD (2560×1440) la FHD (1920×1080) sau chiar la HD (1280×720). E clar că dacă vei rula o rezoluție mai mică, bateria o să te țină mult mai mult.
Performanța scăzută în aplicații pentru Samsung Galaxy S7
Ei bine, aici s-au raportat cele mai multe probleme pentru că problemele de baterie sunt destul de subiective. Nu toată lumea folosește telefonul la fel de intens dar atunci când vine vorba despre problemele de soft sau de performanță, lucrurile se schimbă. Dacă ai impresia că telefonul tău se mișcă foarte greu sau că nu dă randamentul pe care-l dădea cândva în anumite aplicații, verifică în primul rând să vezi dacă nu cumva ai vreo aplicație în fundal care consumă toate resursele. Dacă nu ai, poți încerca unul dintre sfaturile de mai jos.
- Eliberează memoria internă. Samsung Galaxy S7 are 32 GB de memorie internă și odată ce o umpli, telefonul începe să meargă din ce în ce mai greoi. Sistemul de operare Android te va avertiza în acest sens și dacă vei șterge aplicațiile care ocupă cel mai mult loc, inclusiv jocurile, vei scăpa de problemă. Ar fi de asemenea o idee foarte bună să urci pozele în cloud, cu ajutorul unei aplicații de genul Dropbox sau Google Photos. Google Photos îți pune la dispoziție 15 GB de stocare pentru pozele tale, în mod absolut gratuit ceea te va ajuta destul de mult. Pozele tale vor fi în siguranță iar tu vei avea mai mult loc pe telefon.
- Schimbă laucnherul. Chiar dacă aparent schimbarea launcherului nu va face mai nimic, acea interfață TouchWiz a celor de la Samsung este foaaarte lentă comparativ cu Nova Launcher. De fapt, TouchWiz în combinație cu funcția Flipboard Briefing este o interfață ridicol de înceată.
- Resetează telefonul. Există multe motive pentru care ar trebui să îți resetezi la setările din fabrică telefonul, așa din când în când, dar nu înainte să faci backup prin intermediul Google Drive, Google Photos, Dropbox sau orice alt soft de genul, dă-i o resetare. Ca să resetezi Samsung Galaxy S7 la setările din fabrică, trebuie să mergi la Settings, Backup and reset, Factory data reset, Reset Device. După ce operațiunea se va fi terminat, vei fi nevoit să te loghezi din nou în conturile tale iar aplicațiile se vor descărca automat din contul tău Google.
Probleme legate de Wi-Fi & Bluetooth pentru Samsung Galaxy S7
În ziua de azi, problemele telefoanelor legate de Wi-Fi și Bluetooth sunt genul de probleme pe care tu de obicei, simplu utilizator , nu le poți rezolva. Atunci când ai probleme cu conexiunile wireless, este foarte important să stabilești dacă problema este a telefonului sau a obiectului la care încerci să te conectezi. Cel mai rapid mod de a soluționa acest mister este încercarea de conectare cu un alt dispozitiv, tabletă sau smartphone. Dacă acel telefon se conectează fără probleme, atunci poți să-l iei pe domnul Samsung Galaxy S7 la întrebări și să încerci o rezolvare, după cum urmează:
- Oprește Wi-Fi și Bluetooth simultan și lasă-le oprite pentru 10 secunde, apoi pornește-le înapoi.
- Restartează telefonul. Uneori, sistemul de operare Android are nevoie de un duș rece pentru a funcționa în parametri normali
- Dacă problemele de conexiune Wi-Fi persistă, trage-i un „forget network” la rețeaua la care încerci să te conectezi. Ține cont că vei avea nevoie de parola rețelei respective când vei încerca să te conectezi ulterior.
- Pentru Bluetooth, dă-i un unpair și un pair. Încearcă reîmperecherea obiectelor pentru că este posibil să mai existe erori în modulurile Bluetooth.
Restarturi automate și boot loop pentru Samsung Galaxy S7
În ultimele luni, au apărut tot mai multe rapoarte transmise de către utilizatori care spun că telefoanele lor se blochează atunci când sunt folosite, se restartează sau intră în celebrul boot loop (se restartează la infinit încercând să booteze în sistemul de operare Android). Există o serie de cauze pentru care cele descrise mai sus se pot întâmpla, de la o aplicație cauzatoare de supraîncălzire până la un update Android sau o placă de bază defectă în telefon. Ca să identifici problema cu exactitate, încearcă soluțiile cele mai simple, apoi cele mai dificile.
Dacă telefonul tău Samsung Galaxy S7 bootează în sistemul Android dar apoi se restartează aleator, e posibil să ai de-a face cu o aplicație problematică sau supraîncălzire. Dezinstalează toate aplicațiile suspecte și vezi cum se comportă. Dacă după dezinstalarea tuturor aplicațiilor suspecte telefonul se restartează în continuare, dă-i un reboot în recovery mode și șterge partiția de cache, valabil și pentru situația boot loop. Dacă nici această soluție nu dă roade resetează telefonul la setările din fabrică. Dacă nici după resetarea generală nu-și revine, e posibil să fie vorba despre o problemă cu placa de bază, problemă ce se rezolvă la service.