Home Editorial Cine ar fi crezut în urmă cu 30 de ani că astăzi...

Cine ar fi crezut în urmă cu 30 de ani că astăzi vom avea smartphone?

985
0
smartphone

Tehnologia evoluează mult mai rapid și mai imprevizibil decât ne putem noi imagina. Ce putem știi sigur însă, este faptul că trendul se va duce întotdeauna în direcția în care ne poartă propria noastră imaginație. Cine ar fi crezut în urmă cu 30 de ani, că astăzi vom avea un dispozitiv atât de inteligent, încât va putea să țină locul unui calculator, unei camere foto, va putea să ne țină uniți de rudele aflate la mare depărtare prin intermediul conceptului numit astăzi în sens larg, SOCIAL MEDIA.

Desigur, au fost vizionari care au intuit telefonul mobil în trecut însă cu siguranță nu au intuit combinația dintre telefonul mobil și internet. Practic, telefonul inteligent a început să fie cu adevărat util în momentul în care a primit acces la internet. Astfel, a putut duce la bun sfârșit operațiuni pentru care de obicei eram obișnuiți să stăm la coadă, gen transferuri bancare. Telefonul inteligent a devenit parte componentă a societății în era în care trăim și cu siguranță va deveni din ce în ce mai important.

Mulți dintre noi ne simțim ciudat atunci când nu avem acces pentru câteva ore sau pentru câteva zile la telefonul mobil, a devenit o dependență și o distracție către care ne îndreptăm foarte multă atenție. Acesta este însă viitorul, fie că ne place, fie că nu ne place. Încă din cele mai vechi timpuri, din primele filme Science Fiction, oamenii și-au imaginat că vor avea alături dispozitive tip tabletă care să le fie pe post de mini calculatoare (Star Trek) și evident, imaginația umană în acea direcție și-a pus mintea la contribuție. Avem astăzi viitorul pe care alții și l-au imaginat în trecut.

Întrebarea mea pentru voi este unde credeți că ne va duce pe noi imaginația? Ce viitor credeți că va exista pentru cei mici din ziua de azi atunci când vine vorba despre smartphone?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here