Home Tutoriale Cele mai interesante TIPS&TRICKS pentru Samsung Galaxy S8

Cele mai interesante TIPS&TRICKS pentru Samsung Galaxy S8

12668
0
Samsung Galaxy S8
Galaxy S8

Galaxy S8 este ultimul flagship lansat de Samsung, și chiar dacă are câteva luni vechime, sunt sigur că nu a trecut suficient timp cât să aflați toate tainele acestui dispozitiv. Astfel, în acest articol care este adresat celor ce au achiziționat deja acest dispozitiv, vom prezenta cele mai interesante TIPS&TRICKS pentru Samsung Galaxy S8, așa că stați pe-aproape.

Cele mai interesante TIPS&TRICKS pentru Samsung Galaxy S8

Activează Smart Select

Smart Select este una dintre cele mai interesante funcții ale lui Galaxy S8, mai puțin observate. Aduce la iveală un nou nivel de funcționalitate și vine direct de pe explozivul Note 7, unde era o funcție integrată cu S Pen. Cei de la Samsung au adaptat această funcție pentru Galaxy S8 și S8+, integrând-o pe marginea display-ului. Ecranul este împărțit în mai multe panouri ce-ți oferă acces la aplicații, task-uri, contacte și multe altele. Ca să activezi Smart Select, mergi la Settings > Display > Edge screen > Edge panels și apasă pe „Smart Select”.

Editează screenshot-urile și transformă videoclipurile în GIF-uri cu Smart Select

Funcția Smart Select despre care am discutat mai sus e mult mai Smart decât vă puteți imagina. Această funcție îți permite să creezi sau să tai poze, să adaugi notițe, să le împarți sau să le salvezi. Videoclipurile pot fi convertite în GIF-uri tot cu ajutorul acestei funcții. Cui folosește? Habar nu am, mie îmi plac GIF-urile și mi se pare o opțiune mișto doar.

Cum poți optimiza consumul de energie în funcție de necesitate

Atât Samsung Galaxy S8 cât și S8+ vin din fabrică cu niște moduri de optimizare automate a bateriei care pot fi schimbate în funcție de activitate. De exemplu, setările de bază sunt pe Optimized mode. Pe lângă Optimized mode mai există Game, Entertainment și High Performance. Astfel, când vrei să te joci, să asculți muzică sau să te uiți la un film, nu uita să pui telefonul pe Entertainment mode.

Cum poți trimite aplicațiile la culcare

Odată cu lansarea lui Galaxy S8, cei de la Samsung au adus în prim plan o nouă funcție destul de șmecheră  care permite utilizatorilor să îmbunătățească durata de viață a bateriei. Astfel, există opțiunea de a pune aplicațiile pe Sleep. Odată ce acestea au adormit, nu vor mai rula în background și automat nu vor mai consuma resurse. Acestea se vor trezi în momentul în care vor fi folosite. Pentru a pune o aplicație pe sleep, ține apăsat pe iconița ei până când apare meniul de setări și apasă Sleep, apoi OK.

Activează iluminarea laterală a display-ului atunci când primești notificări

Dacă ai crezut că display-urile Edge sunt doar o fiță, după ce le-ai folosit ai observat probabil că vin cu foarte multe funcții interesante la pachet. Iată încă una pe care e posibil să nu o fi descoperit: iluminarea laterală a display-ului în momentul în care primești notificări chiar dacă telefonul este cu fața în jos. În plus, se pot afișa notificările fără să te întrerupă din jocuri sau din privitul filmelor. Poți ajusta aceste setări din Settings > Display > Edge Screen.

Lansează camera foto INSTANT apăsând de două ori rapid butonul Power

Te-ai săturat să ratezi fotografii interesante din cauza faptului că ți-a luat prea mult timp să deblochezi telefonul și să lansezi aplicația camerei? Ei bine, trebuie să știi că o poți lansa instant apăsând de două ori rapid butonul Power, chiar dacă telefonul este blocat.

Fii cu ochii pe o altă aplicație cu ajutorul funcției Snap Window

Pentru cei pentru care conceptul de multi-window nu e suficient, există funcția Snap Window implementată pe Samsung Galaxy S8, funcție ce-ți permite să selectezi o anumită porțiune a unei aplicații recent folosite pe care să o pui în partea de sus a ecranului. E o funcție utilă pentru cei care vor să urmărească un clip în timp ce se joacă cu alte aplicații, trimit e-mail-uri, scriu sms-uri, etc. Din punctul meu de vedere e o funcție foarte mișto pentru microbiștii ce urmăresc meciurile de fotbal online, de pe telefon. Nu au cum să piardă golul orice-ar fi.

Screenshot-uri mai lungi cu funcția Scroll Capture

Cred că nimic nu e mai enervant dictat să vrei să faci o poză unui articol pe net și ca să-l cuprinzi pe tot, să fie nevoie de două screenshot-uri distincte, întrucât articolul e mai lung decât dimensiunea display-ului. Ei bine, pe Samsung Galaxy S8 există o nouă funcție numită Scroll Capture care îți permite să faci un screenshot în browser indiferent cât de lung este articolul cu pricina. După ce ai făcut un screenshot normal, o să apară butonul de Scroll Capture. Ține-l apăsat până ajungi la rezultatul dorit. Funcția merge și în aplicații, nu numai în browser.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here