Home Editorial Cele mai întâlnite țepe din lumea Android

Cele mai întâlnite țepe din lumea Android

1946
0
tepe

Pentru că tot discutam mei devreme despre celebra țeapă cu falsul curier tot mai răspândită pe site-urile de combinații, să trecem în revistă și cele mai întâlnite escrocherii din lumea Android.

Să rămânem pe subiect zic.

Sunt destul de multe țepe și-n lumea Android, unele date cu ajutorul aplicațiilor, altele ceva mai ingenioase, despre care vom discuta în cele ce urmează pentru că în ultimii ani, tot mai dese au devenit plățile cu telefonul sau prin intermediul telefonului mobil.

Acolo unde-i vorba de bani, e vorba și de țeapă…

 Cele mai întâlnite țepe din lumea Android

  1. Mesajele phishing – sunt mesaje menite să-ți fure datele personale: date bancare, date de identificare, etc. Cum funcționează ideea asta de phishing? Păi primești un mesaj ce pare oficial, cum că trebuie să verifici conturile bancare și minuni de-astea, în speranța că te vor convinge să le trimiți codul pin al cadrului de exemplu. Evident, linkul pe care trebuie să dai click nu te va duce unde trebuie, iar în acest mod se vor fura datele.
  2. Aplicațiile clonă. Cei care sunt puși pe furat clonează anumite aplicații, concep aplicații care arată și par să funcționeze ca cele originale, însă sunt de fapt malware prin intermediul cărora se fură informații bancare ori personale. Nu e vorba doar de APK-uri, există asemenea clone și-n Play Store. Ca să te poți proteja de acest gen de escrocherie, citește cu atenție care sunt permisiunile cerute de aplicație la instalare. Cel mai recent exemplu de aplicație clonă este WhatsApp Gold, cică o versiune „exclusivă” WhatsApp care nu făcea altceva de cât să te infesteze cu malware…
  3. Suportul tehnic. Țeapa cu suportul tehnic datează încă din anii 90 și din păcate este încă prezentă din cauza celor naivi. În lumea Android, funcționează pe același principiu. Primești un telefon prin care ești anunțat că telefonul tău a fost infectat cu un virus și că ei te pot ajuta contra cost să scapi de problemă.  Te vor face să cumperi servicii de devirusare prin intermediul site-ului lor sau pur și simplu vor cere datele cardului direct la telefon.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here