Home Tutoriale Ce trebuie făcut atunci când telefonul Android începe să se miște greoi?

Ce trebuie făcut atunci când telefonul Android începe să se miște greoi?

933
0
SHARE
android

Telefoanele în ziua de azi nu sunt altceva decât niște calculatoare în miniatură așa că e foarte normal ca după o perioadă de funcționare îndelungată la parametri normali, să înceapă să se miște greoi. Sau să aibă un mic/mare lag în termeni tech.

În cele ce urmează vom întocmi o listă de operațiuni pe care fiecare posesor de telefon Android poate să le întreprindă atunci când observă că telefonul său începe să dea rateuri și să se miște greoi. Sunt sfaturi simple dar pe care multă lume le trece cu vederea.

Ce trebuie făcut atunci când telefonul Android începe să se miște greoi?

Restartarea – ca și calculatorul, telefonul mai dă rateuri, mai apar erori, discutăm despre niște dispozitive care nu sunt nicidecum perfecte. De multe ori când vedem că telefonul începe să se miște lent, un simplu restart va fi suficient pentru a-l readuce la viață.

Restricționarea aplicațiilor în fundal – pe măsură ce instalăm aplicații, multe dintre acestea rămân active în fundal chiar dacă noi nu le mai folosim. Astfel, consumul de resurse crește până când telefonul devine absolut gâtuit de aceste mișcări de fundal. Poți face acest lucru din meniul telefonului ori din Developer Options.

Dezinstalarea aplicațiilor nefolosite – un pas destul de important în reîmprospătarea telefonului mobil. Pe lângă faptul că e posibil ca aceste aplicații să consume resurse în fundal, multe dintre ele stochează și date cash ocupând memoria aiurea.

Golirea memoriei CACHE – trebuie să golești memoria cache a aplicațiilor. Ele acumulează date pe care tu nu prea le mai folosești. Memoria internă se umple și telefonul începe să meargă greu. Poți face acest lucru individual sau din BIOS-ul Android (RECOVERY).

Resetarea la setările din fabrică – această operațiune va șterge toate datele din telefon, aplicații, poze, etc. Este recomandat să ștergeți și partiția de cache din Recovery Mode pentru a avea parte de un telefon fix cum a ieșit pe poarta fabricii.

 

Articole Recomandate

DEVELOPER OPTIONS – Tips & Tricks Sistemul de operare Android este renumit pentru faptul că poate fi personalizat la maxim, spre deosebire de iOS. Ei bine, pe lângă setările de bază pu...
Vrei să ascunzi ceva în telefon? Fii atent la această funcție specifică Huawei H... Dacă ai un telefon Android, există câteva modalități de a ascunde anumite date: muzică, poze, filme, documente text, etc. Ei bine, telefonul Honor al ...
Cum elimini bara Google Search pe telefoanele Android Google are un obicei de enervant prin care obligă utilizatorii de telefoane/tablete Android să folosească serviciile/aplicațiile lor. Acesta este și m...

Ți-a plăcut acest articol? Înscrie-te la NEWSLETTER

Îți vom trimite o dată pe săptămână cele mai importante știri din lumea Android! Nu vă faceți griji, urâm SPAM-ul la fel de mult ca voi.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here