Telefonul Android pentru multi dintre noi este precum un sac de box… Incaseaza, incaseaza si iarasi incaseaza. Nu putini sunt cei care se plang de performantele scazute ale telefoanelor, de lag si de blocare ce se rezolva numai cu scoaterea bateriei. Culmea, cei care se confrunta cu aceste probleme sunt exact oamenii care instleaza tot soiul de aplicatii dubioase pe care nu le mai dezisntaleaza niciodata. Dupa cum spuneam, smartphonul incaseaza aplicatie dupa aplicatie, pana in momentul in care acesta cedeaza. Oricat de performant ar fi, acesta nu este facut pentru a suporta 200 de instalatii. Nimeni zdravan la cap nu tine in telefon 200 de aplicatii pe care bineinteles ca nu le foloseste. Nici macar cei care testeaza stabilitatea aplicatiilor nu cred ca au atatea in telefon.
Ei bine, atunci cate aplicatii instalam in telefonul android? Aplicatiile trebuie instalate in principiu numai in cazul aveti nevoie de ele. Trebuie sa fiti constienti de faptul ca un telefon incarcat cu aplicatii nefolositoare va ajunge rapid la funcul sacului cu resurese RAM, spatiu de stocare si asa mai departe. Cu cat il ghiftuim cu aplicatii cu atat creste riscul de aparitie a lagului sau de virusare. Daca instalti aplicatii doar de curiozitate nu uitati sa le si dezinstalati.
Nu recomand mai mult de 100 de aplicatii instalate simultan. De exemplu, eu am un Galaxy Grand Neo pe care am aproximativ 90 de aplicatii instalate. Mai am 2 gb free din memoria telefonului iar din punct de vedere al memoriei Ram, sta undeva pe la 780 Mb folositi din 1 gb. Cu siguranta daca voi depasi numarul de aplicatii o sa apara si lagul, deocamdata totul este ok la 90, insa se simte pe masura ce il umflii cu aplicatii o usoara incetinire a functiilor de “gandire”… Asadar, aveti grija de telefoanele voastre Android si nu instalati toate prostiile pe ele.