SHARE

Telefonul Android pentru multi dintre noi este precum un sac de box… Incaseaza, incaseaza si iarasi incaseaza. Nu putini sunt cei care se plang de performantele scazute ale telefoanelor, de lag si de blocare ce se rezolva numai cu scoaterea bateriei. Culmea, cei care se confrunta cu aceste probleme sunt exact oamenii care instleaza tot soiul de aplicatii dubioase pe care nu le mai dezisntaleaza niciodata. Dupa cum spuneam, smartphonul incaseaza aplicatie dupa aplicatie, pana in momentul in care acesta cedeaza. Oricat de performant ar fi, acesta nu este facut pentru a suporta 200 de instalatii. Nimeni zdravan la cap nu tine in telefon 200 de aplicatii pe care bineinteles ca nu le foloseste. Nici macar cei care testeaza stabilitatea aplicatiilor nu cred ca au atatea in telefon.

Ei bine, atunci cate aplicatii instalam in telefonul android? Aplicatiile trebuie instalate in principiu numai in cazul aveti nevoie de ele. Trebuie sa fiti constienti de faptul ca un telefon incarcat cu aplicatii nefolositoare va ajunge rapid la funcul sacului cu resurese RAM, spatiu de stocare si asa mai departe. Cu cat il ghiftuim cu aplicatii cu atat creste riscul de aparitie a lagului sau de virusare. Daca instalti aplicatii doar de curiozitate nu uitati sa le si dezinstalati.

Nu recomand mai mult de 100 de aplicatii instalate simultan. De exemplu, eu am un Galaxy Grand Neo pe care am aproximativ 90 de aplicatii instalate. Mai am 2 gb free din memoria telefonului iar din punct de vedere al memoriei Ram, sta undeva pe la 780 Mb folositi din 1 gb. Cu siguranta daca voi depasi numarul de aplicatii o sa apara si lagul, deocamdata totul este ok la 90, insa se simte pe masura ce il umflii cu aplicatii o usoara incetinire a functiilor de “gandire”… Asadar, aveti grija de telefoanele voastre Android si nu instalati toate prostiile pe ele.

Articole Recomandate

TOP 8 telefoane de clasă medie – august 2018 Numesc telefoane de clasă medie, acele dispozitive Android care costă sub 1000 de lei, mai bine zis pe cele care au un preț cuprins între 500 și 1000 ...
VARĂ INCENDIARĂ – TOP TELEFOANE SUB 500 DE LEI (buget de avarie) Avem parte de o vară incendiară, așa că e momentul să facem și un top incendiar cu telefoane mobile sub 500 de lei. Evident, este un top de mega buget...
Ce așteptări trebuie să ai de la un telefon Android de 1000 de lei? Un smartphone Android care costă 1000 de lei este departe de tot ceea ce înseamnă performanță uluitoare. Discutăm despre niște dispozitive de clasă me...

Ți-a plăcut acest articol? Înscrie-te la NEWSLETTER

Îți vom trimite o dată pe săptămână cele mai importante știri din lumea Android! Nu vă faceți griji, urâm SPAM-ul la fel de mult ca voi.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here