Home Editorial CASIER TOTAL – CRESTE NUMARUL CLIENTILOR DIN MAGAZIN CU INVESTITIE ZERO

CASIER TOTAL – CRESTE NUMARUL CLIENTILOR DIN MAGAZIN CU INVESTITIE ZERO

587
0

Dorința numărul 1 a oricărui patron de magazin de cartier este să-și sporească numărul de potențiali clienți care intră zilnic în incintă. Nu este nimic greșit, din contră, este singura metodă prin care se poate maximiza profitul unui magazin de cartier, bazat pe vad comercial. Din păcate, în România s-au închis foarte multe magazine de cartier în ultimii ani, evident din cauza supermarketurilor și hipermarketurilor care ne-au invadat pur și simplu.

La început de an 2023, pe teritoriul României existau 167 magazine Kaufland, 390 magazine Carrefour Group, 336 magazine Lidl, 1716 magazine Profi, 911 magazine Mega Image, 186 magazine Auchan, 336 magazine Penny Market și lista poate continua, mai sunt de adăugat Metro, Cora, Selgros, și multe altele.

Magazinele de cartier care au supraviețuit invaziei au făcut-o din pricina poziției mult mai convenabile față de supermarketurile din zonă, dar și din pricina clientelei care preferă să intre rapid într-un magazin de cartier să cumpere o sticlă cu ulei, decât să piardă timp cu drumul și cu statul la coadă în cel mai apropiat supermarket.

CASIER TOTAL – CRESTE NUMARUL CLIENTILOR DIN MAGAZIN CU INVESTITIE ZERO

Cum te ajută aplicația Casier Total să crești numărul de clienți care intră zilnic în magazin? Ei bine, ideea din spatele aplicației are la bază diversificarea soluțiilor pentru câteva probleme banale. Să luăm spre exemplu facturile la utilități. Cu toții le primim, cu toții ne dorim să scăpăm de ele cât mai rapid posibil.

Din păcate, nu toți le plătim online. Uneori nu avem bani pe card, alteori ne simțim mai în siguranță când vedem o chitanță fizică în mână, pentru că asta e România, o țară imprevizibilă în care mulți dintre noi am pățit să achităm unele facturi și să ne trezim că ni se cere să le mai achităm o dată. Dacă nu am fi avut chitanța, am fi plătit dublu.

Este evident faptul că oamenii care intră în magazin să achite o factură, vor mai cumpăra una alta. Cu toții avem nevoi, cu toții ieșim aproape zilnic la cumpărături. Dacă oferi oamenilor o soluție pentru încasare facturi utilități, cu siguranță vei crește și vânzările, vei crește și numărul de oameni care se vor întoarce periodic în magazin.

O altă problemă pe care o rezolvă Casier Total este încărcarea electronică pentru cartele PrePay. Nimic nu e mai enervant decât să ai nevoie de telefonul mobil și să constați că ți-a expirat extraopțiunea cu minute acum două ceasuri. Poate te prinde și fără bani pe card și astfel nu poți încărca online prin intermediul re-incarcare.ro.

E foarte util să ai la colțul străzii un magazin de cartier din care să poți cumpăra o încărcare electronică pentru Vodafone, Orange sau Telekom, în doar câteva minute rezolvi problema și ai din nou un telefon funcțional. Seniorii sunt mari amatori de astfel de servicii în cadrul magazinelor de cartier, în cazul în care sunt pe cartelă PrePay.

Rovinieta – poate fi și ea cumpărată prin intermediul Casier Total. Știm cu toții faptul că lipsa rovinietei poate atrage după sine amenzi destul de mari, cuprinse între 275 și 550 RON. În mod normal, atunci când cineva pleacă înafara localității, nu este rău intenționat. Rovinieta se poate cumpăra cu 15 RON pe 7 zile, însă mulți uită.

Cel mai aiurea este să te trezești acasă cu plicuri cu amenzi, pentru că ai uitat de rovinieta pe care trebuia să o cumperi la ieșirea din localitate, ori de la benzinăria de la care ai alimentat. Aceste amenzi pot fi evitate cu ajutorul magazinelor de cartier care acceptă să folosească aplicația Casier Total și oferă astfel clienților șansa de a cumpăra rovinieta direct din interiorul magazinului. Evident, clienții odată obișnuiți cu faptul că în magazin se face încasare rovinietă, de fiecare dată când vor mai pleca la drum lung, vor veni în magazinul de cartier pentru o nouă rovinietă.

Partea cea mai bună legată de aplicația Casier Total este faptul că nu costă nimic pentru a o putea folosi. Accesul la aplicație este gratuit, nu se percep taxe și comisioane suplimentare, din contră, magazinul este cel care va primi un procent din tot ce se încasează prin intermediul aplicației. Investiția pentru magazin este ZERO, iar beneficiile sunt destul de multe la număr, cel mai important dintre ele este evident creșterea numărului de clienți.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here