Home Diverse TE GANDESTI SA RENUNTI LA ABONAMENT? IATA 5 AVANTAJE ALE CARTELEI PREPAY

TE GANDESTI SA RENUNTI LA ABONAMENT? IATA 5 AVANTAJE ALE CARTELEI PREPAY

949
0

Dacă te gândești să renunți la abonamentul de telefonie mobilă și să treci pe cartela PrePay, ai fi uimit să afli câți au făcut deja acest pas și câți se gândesc de asemenea să facă rocada. Adevărul este că în ziua de azi, abonamentele nu prea mai oferă avantajele din trecut, când spre deosebire de cartela PrePay, ofereau mii de minute extra.

Astăzi dacă stăm să ne gândim puțin, nu prea mai avem nevoie de minute pentru că am ajuns să comunicăm destul de mult online. Avem nevoie mai mult de internet decât de minute, nu mai aducem în discuție SMS-urile, eu unul nu am mai trimis un asemenea mesaj cred că de mai bine de 3 ani.

Haideți să discutăm puțin despre avantajele PrePay, să vedem dacă într-adevăr merită să renunți la abonament în ziua de azi și să cumperi direct o reîncărcare Vodafone, Orange sau Telekom în fiecare lună. Merită oare „efortul”?

5 AVANTAJE ALE CARTELEI PREPAY

  1. Nu există contract. Nu ești legat printr-o bucată de hârtie de nimeni și de nimic. Nu-ți mai convine la Vodafone? În 5 minute te-ai dus, ai cumpărat o cartelă de la Orange sau de la Telekom și ai rezolvat. Treaba asta nu ai cum să o faci dacă ai abonament pentru că dacă vei dori închiderea abonamentului înainte de termen, te vei trezi cu niște sume ridicole de plată drept pedeapsă, întrucât nu ai respectat perioada contractuală. Sunt mulți cei care achiziționează abonamente de la diferiți operatori apoi constată că nu au semnal bun în zonele în care locuiesc, și nu au ce face.
  2. Nu îți umflă nimeni factura. Pentru că nu există. La abonament însă, nu puțini sunt cei care s-au plâns de faptul că operatorii le încarcă fictiv facturile, ori au pățit accidente legate de folosirea internetului și s-au trezit cu facturi colosale. Sunt foarte multe situațiile în care oamenii au primit facturi mari și operatorii de telefonie mobilă nu au sărit imediat să le explice ce și cum, există foarte multe dosare pe la OPC pe acest subiect din păcate. Operatorii se grăbesc să factureze, nu să explice oamenilor ce și cum, ori să verifice dacă este vreo eroare pe undeva.
  3. Nu o să ajungi executat silit. Mulți oameni care au avut abonamente au ajuns să fie executați silit din cauza faptului că nu au mai achitat abonamentele. Există momente triste în viețile noastre când nu ne mai permitem anumite cheltuieli. Credeți că pe operatori îi interesează că ai lor clienți trec prin perioade proaste când poate 100 de lei pe lună înseamnă pâine pe masă la familie? Familia e mult mai importantă decât un abonament la Orange sau Vodafone. Și acum sunt pline tribunalele de executări silite din cauza abonamentelor de telefonie mobilă.
  4. Nu îți restricționează nimeni cartela. Cred că am trecut cu toții prin astfel de momente, în care ne-am trezit pur și simplu cu abonamentul restricționat, în imposibilitatea de a mai efectua apeluri sau a naviga pe internet, întrucât s-a folosit un anumit serviciu prea intens. Nu a contat că am fost la zi cu plata abonamentului, a decis operatorul cu de la sine putere să restricționeze un serviciu pentru care s-au achitat facturi poate luni de zile fără probleme. La cartela PrePay nu am auzit până acum de asemenea absurdități, probabil că ele nu există aici.
  5. Scapi de operatorii insuportabili. Unul dintre lucrurile pe care le-am urât cel mai mult când am avut abonamente a fost momentul în care a trebui să sun la call center. După ce că stai pe banii tăi, pe timpul tău chiar și jumătate de ceas la telefon cu robotul așteptând să te preia un operator, de cele mai multe ori dai de niște oameni slab pregătiți care nu sunt capabili să îți oferi explicațiile pe care le ceri, mulți dintre ei sunt chiar obraznici.

Acestea sunt cele mai interesante și REALE avantaje pe care le are cartela PrePay față de abonament, rămâne la alegerea fiecăruia care serviciu rămâne superior. Din punctul meu de vedere, în 2023 nu există niciun motiv să mai stai atârnat de abonamente care de multe ori în loc să te ajute mai rău te enervează și te încurcă.

În ultimii ani, chiar și firmele au început să migreze spre zona de PrePay astfel încât să nu mai depindă de contracte. Incarca.ro este portalul prin intermediul căruia multe companii își externalizează încărcarea cartelelor PrePay, și sunt mulțumite așa. Trăim vremuri grele în care din păcate nu mai există respect iar libertatea ajunge să fie cea mai valoroasă.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here