Home Tutoriale Bateria ține puțin la Galaxy S7? Iată cum poți remedia situația

Bateria ține puțin la Galaxy S7? Iată cum poți remedia situația

5564
0
Bateria ține puțin

Bateria de la Galaxy S7 este mai mare ca la oricare telefon din această serie dar din păcate, nu este exact ceea ce-și doresc fanii acestui brand. Eterna problemă a bateriei care întotdeauna ține mai puțin decât declară producătorul continuă și în 2017. Galaxy S7 are o baterie de 3000mAh, mai mare decât cea de pe S6 și este o baterie destul de reușită, însă la un butonat ceva mai intens, te trezești că la final de zi ești nevoit să îi pui la încărcat. Ei bine, iată câteva sfaturi elementare cu ajutorul cărora, bateria la al tău Galaxy S7 cu siguranță o să țină mai mult.

7 sfaturi pentru a „păcăli” bateria din Galaxy S7 să țină mai mult

  1. Ai grijă la aplicațiile care consumă foarte multă energie. Mergi la setări la Battery apoi la Battery usage. Aici o să poți vedea pentru prima dată dacă există o aplicație anume care consumă foarte multă energie. În loc de Voice Calls sau Screen, o să apară aplicația cu pricina. Facebook are obiceiul să consume undeva la 10% din baterie dacă ești conectat în permanență la internet.
  2. Verifică setarea „App power saving”. O găsești tot în Settings – Battery. Dacă este pornită, adică pe ON, App power saving va restricționa rularea în fundal a anumitor aplicații pe care nu le-ai folosit deloc în ultimele 5 zile. Aici poți adăuga noi aplicații dacă știi că nu ai de gând să le folosești în următoarele zile sau poți reduce de la 5 la 3 zile durata de inactivitate.
  3. Dezinstalează sau oprește aplicațiile de tip bloatware. Aplicațiile bloatware sunt acele aplicații băgate pe gât de către producători, care nu pot fi dezinstalate de obicei fără ROOT. Aceste aplicații pot consuma din resurse și automat din baterie. Dacă nu le poți dezinstala, atunci oprește-le pur și simplu din Settings – Applications – Applications Manager – More – Show System Apps. De aici selectezi aplicația dorită și apeși butonul DISABLE.
  4. Folosește modurile Power saving și Ultra power. În ultimii ani Samsung a introdus moduri pentru economisirea bateriei în toate telefoanele. Unul de care clienții sunt foarte mulțumiți este Power saving mode, în timp ce Ultra power saving mode rămâne pentru urgențe. Când pornești Power saving mode, nu o să mai existe semnal GPS, vibrații, restricționează aplicațiile din fundal. Ultra power saving mode este varianta mai drastică, taie din performanță cât se poate de mult pentru a maximiza resursele de energie. Display-ul va fi gri, nu color, nu vei putea folosi aproape nici o aplicație, traficul de date va fi o poveste. Repet, este un plan de urgență.
  5. Schimbă câteva setări ale display-ului. În aceste telefoane de peste 5 inci, display-ul este călcâiul lui Ahile. Acesta consumă cel mai mult curent dar poți face câteva setări prin care să rectifici această problemă, după cum urmează: redu luminozitatea, setează un screen timeout minim, activează funcția smart stay care menține display-ul pornit DOAR dacă te uiți la el, oprește AOD (Always On Display) pentru că în funcție de modul în care folosești această setare, bateria poate fi afectată.
  6. Dezactivează update-urile automate pentru Google Play. În momentul în care ai 70 de aplicații instalate în telefon, în fiecare zi vor fi câteva care se vor updata. Aceste update-uri sunt destul de solicitante pentru telefon și implicit se consumă foarte multă energie cu ele. Oprește update-urile automate și setează-le manual. Poți să le dai tu update automat când ești conectat la priză sau când ești acasă și nu depinzi atât de mult de telefon. Mergi la Google Play, adică la aplicație, la setări, și apasă pe Auto-update apps. Selectează apoi Do not auto-update apps. După ce faci acest lucru, va trebui să updatezi tu manual din când în când toate aplicațiile din telefon.
  7. Folosește o husă de protecție cu baterie încorporată. Este una dintre soluțiile care cu siguranță vor reuși să mărească considerabil orele de funcționare pentru al tău S7. Cele mai interesante huse le-am văzut parcă la cei de la Quickmobile, cele MOPHIE. Au una de 2950 mAh care practic va dubla durata de funcționare a telefonului fără să fie nevoie de a-l mai conecta la priză. Pregătește-te să scoți însă din buzunar vreo 400 de lei pentru ea.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here