Home Stiri Andromeda OS va înlocui Windows 10 Mobile

Andromeda OS va înlocui Windows 10 Mobile

4042
0
Andromeda OS

Ceva legat de Windows 10 Mobile se petrece în spatele cortinei după care Microsoft joacă teatru de ani buni. Din păcate, nu este ceva care să stârnească aplauze furibunde din partea spectatorilor. Ei bine, deși vom mai vedea Windows 10 Mobile o perioadă, acesta va fi înlocuit treptat de Andromeda OS.

Separația dintre Windows 10 și Windows 10 Mobile s-a făcut și este una destul de consistentă. Microsoft nu mai are nevoie de propriul sistem de operare în mediul mobil din moment ce alt soft va rula pe dispozitivele cu pricina – Andromeda OS.

Numele Andromeda pentru un sistem de operare ar trebui să facă fanii Android să tresară un pic. Google se chinuie de ceva vreme să unească Android cu Chrome OS sub acest nume, însă planurile au fost abandonate și toată lumea și-a aruncat privirea către proiectul succesor: Fuchsia.

Oricum, abordarea Microsoft cu Andromeda OS este total diferită iar produsul final mai mult ca sigur va avea alt nume. Discutăm despre un sistem de operare modular care va avea la bază tot Windows. Scopul este acela de a decupla componentele individuale de platformă iar acest lucru este posibil.

La primă vedere, pare să aibă logică dar apare o problemă în zona fanilor Windows Mobile: nu va exista un update pentru cei care au deja un telefon ce rulează Windows Mobile. E de înțeles pentru că oricum se vând foarte puține dispozitive ce rulează acest OS ca să se mai investească în update.

Dacă Microsoft are de gând lucruri serioase cu acest Andromeda OS, ar fi un lucru extraordinar. Piața este deschisă pentru noi sisteme capabile să pună în funcțiune dispozitive care mai de cate mai interesante. Tu? Ce crezi despre Andromeda OS și despre punctul final al Windows 10 Mobile?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here