Home Editorial ANDROID 8.0 Oreo – cele mai interesante funcții

ANDROID 8.0 Oreo – cele mai interesante funcții

1865
0

Android Nougat a fost lansat oficial în luna august a anului trecut și de atunci, au apărut foarte multe flagship-uri care au profitat de noutățile pe care le-a introdus. Ei bine, iată-ne un an mai târziu cu o variantă nouă de Android, numită foarte dulce după biscuiții Oreo pe care sunt sigur că toată lumea îi adoră. Noile funcții ale Android 8.0 Oreo au fost anunțate cu surle și trâmbițe iar în cele ce urmează vom face și noi o trecere în revistă ale celor mai importante noutăți.

ANDROID 8.0 Oreo – cele mai interesante funcții

Funcția de economisire a bateriei

Pentru a proteja durata de viață a bateriei, Google a limitat într-un fel, a pus o barieră ce limitează consumul pentru aplicațiile lăsate să ruleze în fundal. Această nouă funcție venită odată cu Android O. atacă în mod direct serviciile de localizare, stream-urile LIVE și așa mai departe. Pentru utilizatori rezultă mai multă energie rămasă în baterie, un consum mai mic de resurse.

Update-uri mai rapide prin Project Table

Cu Project Table, Android O va avea o interfață pentru vânzători. Asta înseamnă că Android va fi mai modular iar producătorii vor putea folosi această interfață destinată vânzătorilor pentru implementări suplimentare. Astfel, update-urile Android vor putea fi făcute mult mai simplu și rapid, procesul făcându-se separat de modificările vânzătorilor. Ideea este destul de simplă: grăbirea update-urilor prin aplicarea unui tipar universal cât de cât.

Aplicațiile sunt mai rapide, reboot-ul este mai rapid cu Android Oreo

Optimizările aduse ar trebui să reducă la jumătate timpul de restartare al dispozitivului  și să îmbunătățească performanța aplicațiilor. Aceste schimbări sunt vizibile potrivit celor de la XDA și Android Police. Aplicațiile sunt mai performante și datorită Google Play Protect, un nou proces de fundal care optimizează nivelul de securitate Android prin analizarea comportamentelor aplicațiilor și detectarea malware. O soluție modernă anti-virus implementată direct în sistemul de operare.

Wi-Fi Aware

Cunoscută și sub denumirea Neighbor Awareness Networking sau NAN, această funcție reușește să conecteze dispozitivele compatibile între ele atunci când sunt aproape unul de celălalt fără să se mai utilizeze o conexiune la internet. E o funcție care din punctul meu de vedere va prinde coajă abia peste câțiva ani, dar este interesantă totuși.

Un nou sistem de management al parolelor

Google vine cu un sistem universal Autofill API pe Android O. Acest sistem permite ca toate parolele tale să fie stocate într-un singur loc. Asta înseamnă un plus de securitate când te loghezi în aplicații fără să mai completezi câmpuri din moment ce nu vei fi nevoit să mai dai copy-paste sau să tastezi username/parole. Desigur, parolele sunt încă o vulnerabilitate în sine dar cine știe, poate peste 10 ani vom renunța la ele și vom folosi doar amprentele sau retina.

Rescue Party

O altă nouă funcție revoluționară implementată pe Android Oreo a fost anunțată drept Rescue Party, funcție care va preveni bootloop, una dintre cele mai mari probleme ale telefoanelor Android. Atunci când sistemele nu mai funcționează corect, Android va lua acțiune singur pentru a recupera dispozitivul. Ca ultimă soluție, se va restarta în Recovery Mode unde vei avea bineînțeles opțiunea de a reseta dispozitivul la setările din fabrică. Funcția va fi activată din start, nu va necesita intervenție și va exista doar pe telefoanele care au păpat biscuiții Oreo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here