Home Stiri Android 12 – câteva funcții și optimizări noi

Android 12 – câteva funcții și optimizări noi

2444
0
Android 12

Mai este mult timp până la lansarea oficială a sistemului de operare Android 12, însă, iată, au apărut deja în presă câteva funcții noi și optimizări. Vom trece și noi în revistă în cele ce urmează câteva dintre aceste noi funcții și optimizări care au făcut deja înconjurul internetului. 

Una dintre aceste funcții se referă la Google Assistant, care va putea fi activat prin apăsarea pentru câteva secunde a butonului Power. Astfel se pare că va trebui să ții câteva secunde în plus mâna pe butonul Power pentru a accesa meniul principal (Power, Restart, Emergency). 

Alte noutăți constau în emoji noi, bazate pe Unicode Emoji 13.1, meniu de setări rapide pentru controlul smart home, notificări pentru accesarea clipboard-ului de către aplicații și două noi permisiuni. În ceea ce privește noile permisiuni, este vorba despre “media management” și “alarms and reminders”, destul de misterioase din punctul meu de vedere. 

Android 12 – ce optimizări noi vor exista? 

Există deja o sumedenie de optimizări apărute în presă referitoare la Android 12, una dintre cele mai notabile se referă la scrolling-ul screenshot -urilor, un câmp de căutare în widget picker astfel încât să găsești widget-uri relevante, alături de splash screen-uri la deschiderea aplicațiilor. 

Android 12 sa va mai lăuda cu posibilitatea modificării animațiilor, folosirea numelor proprii pentru Wi-Fi (Wi-Fi 5, Wi-Fi 6), și dual panel home screen pentru tablete. Totuși să nu uităm nici faptul că aceste noi funcții și optimizări existente în versiunile Beta nu ajung toate să fie implementate în varianta finală a sistemului de operare. Cele care rămân implementa

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here