Home Diverse Alegerea unei pompe submersibile eficiente

Alegerea unei pompe submersibile eficiente

1304
0
Alegerea unei pompe submersibile

Cei care locuiesc la casa stiu destul de bine ce este o pompa submersibila si de ce este aceasta necesara. Mai ales cei care detin o gradina pe care o cultiva, au idee cat este de utila pompa. Vorbim despre solutia prin care putem pompa apa din cadrul unei surse indepartate pentru a o aduce la suprafata si a o folosi in diverse scopuri gospodaresti.

Stim la ce ne foloseste, insa ne impiedicam de diverse obstacole atunci cand dorim sa o achizitionam. Este foarte important sa optam pentru modelul care ni se potriveste cel mai bine, astfel ca activitatile pe care le avem de desfasurat sa fie finalizate cu succes.

Ce trebuie sa stii atunci cand cumperi pompa submersibila?

Multi se intreaba care este diferenta intre acest aparat si un hidrofor. Nu se folosesc acestea in acelasi scop? Ei bine, este vorba despre principile de functionare a fiecarui dispozitiv in parte. Cu ajutorul pompei poti sa impingi intr-un mod mult mai eficient apa la suprafata.  Presiunea pe care o va genera pompa submersibila este mult mai mare decat cea a hidroforului, deci, cu acelasi consum de energie, vei beneficia de o presiune mai mare.

Probabil si tu auzeai, cand inca nu erai la curent cu noile aparitii in domeniu, despre dispozitivul ce reuseste sa faca o treaba mult mai buna decat clasicul hidrofor. Ei bine, tocmai despre aceste pompe era vorba.

Ca sa ai siguranta ca ai ales cea mai buna pompa, trebuie sa tii cont de o serie de aspecte. Astfel, debitul de refulare este unul dintre acele lucruri pe care trebuie sa le ai in vedere pentru a obtine un randament optim.

Acesta reprezinta caracteristica esentiala a pompelor de acest tip si consta in cantitatea de apa care ajunge in locul de consum. Daca vorbim despre alimentarea cu apa a unei case de dimensiuni mici, atunci probabil ca volumul de apa consumat va fi unul mai mic. In acest caz, poti sa optezi pentru o pompa care are un debit intre 1000 – 2000 l/h.

Lucrurile stau putin diferit in cazul unei locuinte mari, dupa cum este si normal. Deci pentru un randament satisfacator, vei avea nevoie de o pompa ce are debitul peste 2000 l/h.

Un alt aspect de avut in vedere este legat de inaltimea de refulare. Gasesti modele de diverse inaltimi pe site-uri de specialitate sau in cadrul magazinelor fizice. Daca vrei sa ai garantia ca te-ai orientat dupa o pompa submersibila cu adevarat eficienta, in functie de nevoile proprii, atunci iti ofer in continuare o serie de recomandari in acest sens.

Opteaza pentru un model care sa includa presostat. Aceasta iti va indica presiunea de pompare a apei, ceea ce inseamna ca vei putea verifica mai usor modul in care functioneaza pompa.

Pentru ca dispozitivul sa se opreasca atunci cand apa de la sursa este epuizata, iti recomand un model cu plutitor.  Orienteaza-te in acelasi timp si dupa o pompa submersibila care sa iti ofere rezistenta in timp.

Daca vei avea in vedere toate acestea, atunci inevitabil si pompa pe care o vei achizitiona va fi una de calitate. Atat timp cat aceasta reuseste sa se plieze pe nevoile tale si sa iti ofere rezultatele la care te astepti, inseamna ca ai facut cea mai buna alegere. Iti recomand site-ul shop-einstal.ro daca iti doresti sa beneficiezi de cea mai buna calitate.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here