Home Diverse 3 lucruri pe care trebuie să le iei în calcul dacă vrei...

3 lucruri pe care trebuie să le iei în calcul dacă vrei să-ți pui termopane

2361
0
termopane

Nu știu câți dintre voi mai aveți în ziua de azi ferestre din lemn ca pe vremea lui Ceaușescu, e clar că termopanele au devenit mai mult decât populare. În cazul în care doriți să faceți acest pas și să treceți de la ferestre care izolează prost atât termic cât și fonic la ferestre din termopan, există cel puțin trei lucruri destul de importante pe care trebuie să le luați în calcul, după cum urmează.

3 lucruri pe care trebuie să le iei în calcul dacă vrei să-ți pui termopane

  1. Trebuie să aibă cât mai multe camere. Camerele ferestrelor termopan vor fi cele care vor aduce buna izolație termică și fonică. Cu cât va avea mai mult camere cu atât va fi un termopan mai eficient din toate punctele de vedere. Știu că majoritatea oamenilor care sunt în căutare de ferestre din termopan doresc unele cât mai ieftine, gândiți-vă că acestea trebuie să facă și treabă, nu doar să arate bine. Încercați așadar să faceți rost de un termopan cât mai calitativ pentru confort maxim.
  2. Trebuie să se deschidă în două sensuri. Foarte multă lume, atunci când comandă ferestrele din termopan se cam zgârcește la feronerie și sfârșește de multe ori cu niște ferestre semi-funcționale. Există situații în care ești nevoit să deschizi fereastra pe un alt plan, diferit de cel normal și e clar că nu vei putea face asta dacă nu ai balamale. Chiar dacă vă va costa mai mult acea fereastră, încercați pe cât posibil să o comandați cu două sisteme de deschidere diferite, pe două planuri.
  3. Ia în calcul defecțiunile ce vor apărea. Fiind vorba de uzură, materiale plastice și așa mai departe, ferestrele termopan se vor mai defecta din când în când. Mai cedează o balama, mai cedează un mâner, etc. Există firme care se ocupă cu reparații termopane Sector 5 sau în București/provincie în general care vor putea să se deplaseze la tine la domiciliu și să remedieze orice problemă legată de aceste ferestre. Nu se va întâmpla des dar trebuie să fii conștient că vei fi nevoit să apelezi la ajutor.

Acestea sunt cele mai importante 3 lucruri pe care trebuie să le iei în calcul în momentul în care dorești să-ți pui termopane acasă. E imperios necesar să cumperi un profil cu cât mai multe camere astfel încât eficiența să fie maximă, balamalele să fie pe cel puțin două planuri și nu uita de reparații, întrucât vor fi necesare măcar o dată la 7-8 ani. Evident, dacă discutăm despre niște ferestre la care nu prea umblă nimeni, există posibilitatea să nu se strice niciodată nimic.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here