SHARE

Cu toții iubim momentul în care ținem în mână noul nostru telefon Android. E o senzație incomparabilă, nu? Ei bine, în cele ce urmează vom discuta despre cum trebuie setat corect un asemenea dispozitiv odată scos din cutie, montat baterie și pornit pentru că după cum știm, e un proces destul de alambicos și de complex care durează uneori chiar și jumătate de oră.

Pașii corecți în setarea unui telefon Android nou

  • Încarcă telefonul 100%. El va veni cu curent din fabrică dar nu uita că vor fi de făcut update-uri, descărcări de aplicații ce vor necesita destul de multă energie.
  • Conectează-ți contul Google. În momentul în care vei face acest lucru se vor descărca automat aplicațiile pe care le aveai pe vechiul telefon, parole, chestii personale, poze, etc. Poți să dai skip după ce pornești telefonul dar nu este recomandat.
  • Dezactivează Bloatware. Ce este Bloatware? Păi aplicațiile preinstalate de producător ce nu pot fi dezinstalate. Din fericire, se pot dezactiva și astfel scapi de consum inutil de resurse. După ce telefonul bootează, mergi la Apps Manager și dezactivează de acolo. Singura modalitate de a scăpa permanent de bloatware este ROOT, însă vei pierde garanția.
  • Securizează dispozitivul. Telefoanele noastre conțin multe informații personale care nu ar trebui să ajungă la alte persoane. Măsurile de securitate sunt foarte importante și le poți începe prins setarea unui PIN sau a unui pattern lock destul de dificil. Multe dispozitive Android vin din fabrică și cu senzori de amprentă, chiar și cele mai ieftine așa că nu uita să-l setezi și pe acesta pentru că senzorul de amprentă e mult mai sigur decât o parolă.
  • Updatează dispozitivul. Mergi la Settings > About Phone > System Updates și vezi dacă ai acolo ceva update-uri de făcut. E foarte important, fiecare producător lansează destul de des pachete de securitate pentru dispozitivele Android astfel încât să elimine vulnerabilitățile.

Aceștia sunt pașii corecți de setare a unui telefon Android nou nouț, după ce l-ați cumpărat de la magazin. De asemenea, după ce efectuați acești pași petreceți timp cu telefonul astfel încât să-l cunoașteți cât mai bine și să vă familiarizați cu el, cu meniul, etc.

Articole Recomandate

Cum să oprești zgomotul produs de camera foto la diferite modele de telefoane An... Zgomotul camerei foto pe telefoanele Android poate să fie de multe ori enervant, în special în situația în care vrei să faci poze fără ca cei din jur ...
Cum să îmbunătățești durata de viață a bateriei pentru Samsung Galaxy S8 și Sams... Cele două telefoane ale Samsung stau destul de bine la capitolul baterie deocamdată, mulți dintre voi veți spune că nu e nevoie de nicio intervenție d...
Cum repari portul audio de la telefon atunci când acesta nu mai funcționează Ai observat că portul audio de 3.5 mm de la telefonul tău Android nu mai funcționează? Ei bine, nu te speria. Problemele cu acel port nu sunt atât de ...

Ți-a plăcut acest articol? Înscrie-te la NEWSLETTER

Îți vom trimite o dată pe săptămână cele mai importante știri din lumea Android! Nu vă faceți griji, urâm SPAM-ul la fel de mult ca voi.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here