Home Diverse 2 motive să investești în optimizare pentru motoarele de căutare

2 motive să investești în optimizare pentru motoarele de căutare

1584
0
optimizare pentru motoarele de căutare

În ziua de azi, dacă ai un magazin online, este aproape imposibil să exiști fără investiție în publicitate. Internetul s-a dezvoltat foarte mult în România ultimilor 5 ani, devenind un suport perfect pentru magazine. Conform ultimelor studii, clienții magazinelor online sunt mai generoși atunci când vine vorba despre cumpărături, comparativ cu clienții ce se deplasează personal în oraș. Într-un fel, este totul foarte logic, atunci când comanzi de acasă confortul este mult mai mare și ești mai relaxat. Astfel ești dispus să cheltui mai mult pentru niște obiecte care în oraș nu te-ar fi convins.

Ei bine, dacă deții un magazin online și dorești să crești vânzările, ai nevoie de publicitate. Una dintre modalitățile de a face publicitate unui magazin online este conceptul numit optimizare SEO. Există de fapt două motive pentru care ar trebui să investești în SEO dacă ai un magazin online iar dacă ai stat departe de așa ceva până acum, continuă să citești acest articol.

2 motive să investești în optimizare pentru motoarele de căutare

  1. Prețurile campaniilor SEO sunt destul de mici. Atunci când ai foarte multă concurență în Adwords, prețurile pe care le vei plăti către Google vor fi destul de mari. Astfel, randamentul acelor campanii va fi destul de mic. Campaniile SEO însă, nu sunt la fel de costisitoare iar efectele lor continuă și după ce se termină. Desigur, există dezavantajul timpului pentru indexarea linkurilor organice dar eu unul cred că merită așteptarea.
  2. Reușești să-ți cunoști foarte bine concurența. Dacă vrei să vinzi cel mai mult, trebuie să știi cu cine ai de-a face pe nișa ta din punct de vedere al concurenței. Prin intermediul SEO, o să vezi care sunt magazinele pe care trebuie să le depășești pe anumite cuvinte cheie corespunzătoare produselor sau serviciilor pe care și tu le vinzi/oferi. Documentarea vine oarecum gratuit, ca parte integrată a campaniilor SEO on page sau linkbuilding. Știind cu cine lupți pentru o poziționare organică bună în Google, reușești să atragi de partea ta anumite avantaje la care altfel nu ai fi avut acces niciodată.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here