Home Stiri YouTube începe să blocheze extensiile ad block

YouTube începe să blocheze extensiile ad block

257
0

Google, ca orice platformă de entertainment, se bazează pe veniturile din publicitate și probabil dacă nu ai Premium, ai observat reclamele lungi de 2-3 minute cărora le poți da skip după 15 secunde. Dacă reclamele ar fi doar la începutul clipului nu ar fi o problemă, însă sunt canale pe care chiar nu le mai poți urmări cursiv din cauza reclamelor care apar din 3 în 3 minute. Acesta este motivul pentru care au apărut extensiile pentru browsere precum Ad Block, Ad Block Plus, etc.

În ultima perioadă, tot mai mulți utilizatori de extensii care au drept scop blocarea reclamelor pe YouTube primesc mesaje precum cele din imaginea de mai jos, mesaje conform cărora video player-ul va fi blocat după 3 clipuri dacă utilizatorul nu dezactivează Ad Block-ul. Când anume a început YouTube să blocheze Ad Blocker? Ei bine primele mesaje de acest gen au început să apară prin iunie 2023 iar pe 30 iunie Google a confirmat că se fac anumite teste.

Explicația oficială YouTube pentru blocarea utilizatorilor care folosesc Ad Blocker este că aceștia „încalcă termenii și serviciile YouTube” și că reclamele permit YouTube să fie gratis la nivel mondial. Adevărul este evident altul, dacă platforma nu poate afișa reclame, nu poate lua bani de la advertiseri și implicit nu poate face profit. YouTube generează ceva profit din subscripțiile Premium dar nici vorbă suficient cât să mențină întreg sistemul în funcțiune.

Când a început pentru prima dată să testeze avertismente, YouTube a declarat că „desfășoară un mic experiment la nivel global”. Ar putea suna ca un oximoron, dar traducerea este că, în timp ce testarea avea loc în mai multe țări, doar un mic procent de utilizatori au fost implicați. Era cu posibil  ca voi să vedeți mesaje de avertizare în timp ce cineva din stradă ar fi fost neafectat sau invers. Având în vedere rata de accelerare, putem cel mai bine să presupunem că, dacă nu ați văzut încă un mesaj de avertizare este doar o chestiune de timp.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here