SHARE
placute de frana

În momentul în care mașina se strică, primul gând al românului este acela de a se duce și de a cumpăra piesele necesare din dezmembrări. Este obligat să facă acest lucru pentru că nu-și permite să dea 4000 RON pe o pompă de injecție nouă, 500 RON pentru un singur injector, 5000 RON pentru o chiulasă, 1500 RON pentru un alternator sau 1000 RON pentru un electromotor. Să nu mai zic despre elementele de caroserie de genul capotă, aripă, etc, elemente care pot să coste mii de euro.

De ce își cumpără românii niște automobile ale căror întreținere nu și-o permit, nu știe nimeni. Din acest motiv, centrele de dezmembrări auto au înflorit ca ciupercile după ploaie în țara asta. Este singura soluție prin intermediul căreia românii își pot repara mașinile, altfel vă dați seama că nu ar avea nimeni de unde să dea 4000 de lei pentru o pompă de injecție.

Problema este amplificată și de faptul că se aduc din străinătate toate cazanele, toate cojile, toate gunoaiele de care nemții caută să scape. E clar că o mașină veche de 15 ani se va defecta mai des și mai grav din pricina uzurii și timpilor îndelungați de funcționare iar prețurile pentru piesele noi sunt foarte mari. Chiar dacă mașina este din 1998, o pompă de injecție tot 4000 de lei va costa.

De ce spun că dezmembrările sunt genul de business care au luat-o razna în România în ultimii ani? păi pentru că românii se duc să cumpere absolut orice de acolo, chiar și plăcuțe de frână, amortizoare și așa mai departe. Repet, dezmembrările sunt o soluție bună în anumite cazuri, dar deja se exagerează. Există prețuri bune la plăcuțe de frână și pe net, pentru piese noi.

De ce Dumnezeului te-ai duce să cumperi așa ceva la mâna a doua, deja consumate? Nu schimbi plăcuțele tocmai pentru că cele actuale sunt consumate? De ce ai vrea unele care sunt puțin mai ok ca ale tale? Să ai ce schimba peste o lună din nou? În plus, nu știu câți dintre voi ați cumpărat plăcuțe de frână din magazine, probabil ați observat că nu costă o avere. Sunt cele mai ieftine consumabile auto. Repet, dezmembrările sunt un business ok în unele cazuri, dar din păcate capătă aspect de ridicol din pricina românilor.

Articole Recomandate

Cât de mult contează prețul atunci când ai nevoie de foraje puțuri de mare adânc... Puțurile săpate la mare adâncime deși sunt mai costisitoare, aduc după sine o apă de foarte bună calitate. De asemenea, aceste foraje sunt oarecum imp...
Câți bani poți face cu o investiție în Ethereum? Investițiile în Ethereum (una dintre cele mai importante monede virtuale  din lumea crypto) sunt pe val. Chiar dacă nu discutăm despre Bitcoin, despre...
Cum trebuie să fie buchetul de trandafiri perfect? Atunci când vrei să faci impresie bună dăruind flori, cu siguranță începi să cauți într-o florărie online cel mai frumos buchet de trandafiri. De ce î...

Ți-a plăcut acest articol? Înscrie-te la NEWSLETTER

Îți vom trimite o dată pe săptămână cele mai importante știri din lumea Android! Nu vă faceți griji, urâm SPAM-ul la fel de mult ca voi.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here