Home Aplicatii Android WhatsApp introduce passkey pentru toată lumea cât de curând

WhatsApp introduce passkey pentru toată lumea cât de curând

238
0

În ziua de azi nu mai faci nimic cu simple parole. Hackerii s-au modernizat și ei și din păcate indiferent câte caractere are o parolă, comune sau mai puțin comune, nu ne mai poate proteja. Din fericire tehnologia modernă ține un pic cu noi și ne aduce în prim plan autentificarea biometrică, tehnologie pe care o vedem în ziua de azi chiar și pe cele mai ieftine telefoane Android. În plus, câteva aplicații de management al parolelor, alături de câteva platforme social media adoptă și autentificarea utilizatorului folosind passkey.

Ce este Passkey?

Passkey înlocuiește parola clasică cu o cheie criptografică unică, cheie care permite doar unui singur utilizator să se logheze pe anumite aplicații, site-uri, etc. această cheie este furnizată de dispozitivul Android DUPĂ autentificarea biometrică, eliminând astfel chiar și celebra autentificare în doi pași, scăpăm așadar de SMS-urile trimise pe telefon sau de e-mail-urile pe care trebuie să le accesăm acum pentru a trece de autentificarea în 2 pași.

Faptul că WhatsApp lucrează la suportul pentru passkey, știm din luna august. În septembrie au dat drumul la testele beta. Faptul că ne vom putea loga pe WhatsApp doar cu amprenta, fără să mai avem nevoie de parole sau autentificare în 2 pași este o evoluție destul de interesantă, chiar de mare ajutor atunci când setăm WhatsApp pe un telefon nou nouț. Și deși nu este genul de operațiune pe care să o facem zilnic, este de apreciat faptul că developerii s-au gândit la securitatea utilizatorului și au implementat acest tip de autentificare.

Când o să apară passkey la toată lumea? Ei bine, cei de la WhatsApp au anunțat că nu va fi o lansare de funcție la nivel global, ci îi vor da drumul gradual, așa că dacă setezi WhatsApp în zilele ce urmează verifică această funcție, s-ar putea să o ai deja implementată în aplicație.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here