Home Diverse Voi ati folosit izolatii armaflex?

Voi ati folosit izolatii armaflex?

1074
0

In ultimii ani, romanii au inceput sa izoleze casele si apartamentele. Nu au fost obligati de cineva, pur si simplu a functionat puterea exemplului. Atunci cand ai 40 de grade in casa, izolezi si apoi ai 23, altfel e viata pe timp de vara nu? La fel si iarna… Ce face izolatia mai exact? Izolatia tine aerul in camera si nu permite caldurii sau frigului din exterior sa patrunda inauntru. Sunt de acord ca nu exista izolatia perfeca, insa nici nu avem nevoie de perfectiune. E de ajuns sa scada temperatura din incinta vara si iarna sa nu ai pierderi de caldura masive.

Ca sa izolezi o casa, ai nevoie de ceva investitie. Nu e chiar asa simplu sa mentii temperatura in limitele dorite. Ai nevoie de izolatii armaflex, ai nevoie de izolatii de buna calitate. Cunosc oameni care au izolat la exterior casele, insa in loc sa foloseasca spuma de 10, au folosit de 5. Ei bine, in constructii si in izolatii standardele nu sunt optionale. Romanii aleg sa faca rabat la calitate din dorinta de a iesi mai ieftin, insa nu reusesc altceva de cat sa isi bata joc de propria munca si de proprii bani. Atunci cand izolati o casa, fiti foarte precauti, este destul de mare investitia.

Trebuie sa incercam sa scapam de acest mod ciudat de a face lucrurile, adica ne ieftinim la faina si ne scumpim la tarate. Dam pe-o parte iar pe partea cealalta ne batem joc de bani. Acelasi lucru il vad si in constructii, nu numai in izolatii, unde se construiesc case strambe, cu bani putini, de niste oameni care nu au nici o treaba cu procedeele de constructii. Ciudati mai sunt oamenii, nu? Cu atat mai ciudati cu cat e vorba de proprii bani. Evident, cu cat avem niste bani mai nemunciti in buzunar, cu atat vom fii mai tentati sa ii risipim. Cati nu cunoastem astfel de cazuri? Avem obiceiul sa zicem “uite cum isi bate joc de bani”… Pai normal ca oamenii isi bat joc de ei daca nu sunt munciti…

In fine, revenind la oile noastre, asa cum se intampla cu izolatiile, asa se intampla cu constructiile, e un mod de a fii al romanilor. E vorba despre o mentalitate destul de paguboasa care a acaparat intreaga societate. Totusi, lucrurile incep sa se schimbe din moment ce oamenii incep sa caute izolatii armaflex, macar pe net daca in oras nu prea gasesti asa ceva. Este un semnal ca lucrurile incep sa se schimbe si calitatea in final o sa fie cea care conteaza cel mai mult. Poate ca am inceput sa ne saturam de propriile greseli stupide si am realizat ca zgarcenia nu ajuta niciodata la nimic. Daca alegi sa fii zgarcit, mai mult pierzi pe termen lung, sunt studii demonstrate.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here