Home Editorial USB OTG – ce este și ce poți face cu el?

USB OTG – ce este și ce poți face cu el?

4534
0
USB OTG

USB OTG reprezintă un amalgam de componente care pot face o mulțime de chestii interesante, cu toate că foarte multă lume nu a auzit de așa ceva până acum. În cazul în care te numeri printre aceștia, iată ce este USB OTG și ce face el mai exact, care sunt cazurile în care devine util.

Ce este USB OTG?

USB OTG vine de la USB On The Go și reprezintă un standard care permite dispozitivelor mobile să comunice unul cu celălalt. În mod tradițional, dispozitivele mobile pot fi conectate via USB doar la calculatoare sau laptopuri, însă USB OTG ne aduce posibilitatea de a conecta la acestea diverse alte dispozitive, printre care enumerăm: tastatură, mouse, un hard portabil , am văzut chiar și instrumente muzicale sau controllere Xbox.

Cum îți dai seama dacă dispozitivul tău android suportă USB OTG?

USB OTG are un logo foarte distinct, care ar trebui să fie pus pe pachetul dispozitivului tău Android. Dacă nu ai pachetul, cutia la îndemână, poți face un search pe Google după această informație. Oricum, dacă ai un smartphone sau o tabletă fabricată in ultimii 2 ani, mai mult ca sigur e compatibil.usb-otg-2

Cum poți folosi OTG cu telefonul sau cu tableta ta?

Dacă ai un telefon sau o tabletă compatibile cu OTG, tot ce trebuie să faci este să cumperi un cablu OTG sau un conector OTG. Sunt relativ ieftine, maxim 50 de lei, găsești și cu 10 lei cred, dacă ai ceva ambiție și răbdare să cauți. În principiu, după cum spuneam mai sus, poți conecta o tastatură sau un mouse, o orgă MIDI, dar cel mai eficient mi se pare în momentul în care conectezi un stick USB. Poți scoate sau introduce fișiere pe această cale. De asemenea, am văzut că unii au reușit să conecteze chiar și un controller pentru Xbox 360 la un telefon, prin intermediul cablului USB OTG.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here