Home Tutoriale Ce este AIRPLANE MODE (Modul Avion) și ce face el mai exact?

Ce este AIRPLANE MODE (Modul Avion) și ce face el mai exact?

305
0

Cu toții am observat faptul că telefoanele Android, de când au apărut pe piață din 2008, vin cu ceva numit AIRPLANE MODE sau în românește, Modul Avion. Dar oare care este scopul lui deși, sincer să fiu, la ce denumire are, cred că ne putem da cu toții seama când anume trebuie folosit, în ce situație, în ce context.

Modul Avion, atunci când este activat, împiedică telefonul mobil să efectueze sau să primească apeluri de voce și SMS-uri. Modul Avion diferă de la dispozitiv la dispozitiv, pe iPhone spre exemplu taie accesul și la Wi-Fi, Bluetooth, GPS și la serviciile de locație, acest lucru fiind necesar pentru ca semnalele să nu interfereze cu aparatura de bord a avionului. Modul Avion te poate ajuta atunci când călătorești, se poate economisi foarte multă baterie activându-l.

Ce se întâmplă dacă te sună cineva când ești pe Modul Avion? Ei bine, cel de la celălalt capăt al liniei aude telefonul sunând și cam atât. Dacă lasă mesaj vocal acesta va fi transmis mai departe odată ce ai dezactivat Modul Avion, de asemenea nici notificare prin SMS că ai fost căutat de cineva nu vei primi, majoritatea operatorilor de telefonie mobilă oferă acest serviciu în ziua de azi. Nu vei primi nici notificare de apel pierdut.

Așadar, în linii mari, Modul Avion înseamnă fără apeluri de voce, fără SMS-uri, fără trafic de date mobile. În rest, te poți bucura de Wi-Fi dacă există în avion atunci când călătorești fără probleme.

Pentru a activa sau dezactiva Modul Avion, tot ce trebuie să faceți este să glisați în jos din capătul ecralului pentru a intra în meniul rapid cu pictograme.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here