Home Review Gadget Tot ce trebuie să știi despre Google Cardboard

Tot ce trebuie să știi despre Google Cardboard

2955
0
Google Cardboard

Realitatea virtuală reprezintă noua găselniță în materie de tehnologie destinată ideii de entertainment dar din păcate, dispozitivele headset prin intermediul cărora te poți bucura de VR sunt destul de scumpe. Luați drept model Oculus Rift… Pe lângă acest headset scump, ai nevoie pe deasupra și de o placă video, de un calculator puternic pentru a-l putea folosi.

Ei bine, Google Cardboard are să schimbe toată povestea. Discutăm despre un dispozitiv foarte ieftin, din carton, ce te poate propulsa în realitatea virtuală doar pe baza telefonului mobil.

Despre Google Cardboard vom discuta și noi în cele ce urmează pentru că în România nu a prins așa de bine ca-n străinătate și sunt de părere că este un concept ce trebuie mai bine mediatizat întrucât distracția pe care o poate asigura este maximă.

Cine a adus la viață Google Cardboard

Google Cardboard este de fapt proiectul lui David Coz, un developer Google ce a reușit să aducă realitatea virtuală în viețile noastre folosind o simplă bucată de carton. Proiectul datează din 2014 și te poate catapulta într-o lume virtuală dacă ai un smartphone Android. În prezent, în PlayStore există peste 100 de aplicații dedicate strict Google Cardboard.

Designul original se potrivește cu numele. Este vorba despre o cutie din carton cu lentile speciale din plastic și cu o bucată de elastic cu ajutorul căreia poți să ții dispozitivul pe cap.

Care sunt telefoanele compatibile Google Cardboard

Nu toate telefoanele pot fi folosite cu acest dispozitiv. De exemplu, există telefoane Android de 6 inci ce nu încap în Google Cardboard. Mărimea display-ului, în cazul în care aveți un dispozitiv care se potrivește în Google Cardboard nu are foarte mare importanță pentru că softul va potrivi imaginea astfel încât lentilele să se potrivească cu câmpul vizual. Așadar, dacă ai un display de 5 inci, nu de 5.5, nu vei avea parte de o experiență de utilizare Google Cardboard mai nasoală.

Ce poți face efectiv cu Google Cardboard

  • Există aplicații pentru a putea viziona fotografii și clipuri video în 360 de grade
  • Există aplicații prin care poți viziona vapoare naufragiate pe fundul oceanelor
  • Există aplicații cu care poți vedea o hartă a stelelor
  • Există jocuri de tip space shooters sau horror de tip survivor
  • Poți înregistra gameplay-ul din jocurile compatibile Google Cardboard

Cum trebuie folosit Google Cardboard de către copii

De menționat că acest dispozitiv a fost conceput pentru a fi folosit în rafale de maxim 15 minute de către copii. Nu poate spune nimeni că în 15 minute aceștia își pot strica vederea. Folosirea de către cei mici mai mult de 30 de minute poate însă să cauzeze probleme.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here