Trecerea de la iOS la Android nu este tocmai ușoară, în special dacă ești genul de individ care-și prinde urechile în setările avansate. În regulă, setările avansate nu trebuie să te sperie, ele sunt cele care dau posibilitatea de customizare sistemului de operare Android de fapt. Iată câteva lucruri la care trebuie să te aștepți în cadrul acestei tranziții.
Treci de la iPhone la Android? Iată câteva lucruri la care trebuie să te aștepți
- Diversitatea sistemelor de operare. Spre deosebire de Apple, Google impune doar câteva reguli în ceea ce privește customizarea de către producător a sistemului de operare Android. Ai de unde alege între Samsung, Xiaomi , OnePlus, sunt telefoane care deși au la bază același sistem de operare Android, din punct de vedere al designului sunt total diferite. Fiecare producător este liber să îmbunătățească și să customizeze OS-ul cum crede de cuviință.
- Multe setări tehnice. În momentul în care faci rocada s-ar putea să fii copleșit de multitudinea de setări la care vei avea acces și lucrurile se pot complica rapid. iOS este obișnuită să fie stăpânul setărilor, în vreme ce în lumea Android, fiecare aplicație în parte pot interveni asupra acestora. Dacă ești genul de utilizator captivat de setări Android e fix ce trebuie pentru tine, altfel mai mult ca sigur vei sta departe de Developer Options sau setările foarte avansate.
- Serviciile pot fi accesate de oriunde. Apple este o companie renumită pentru tendința sa de a lega utilizatorii de dispozitive și de software. Spre exemplu, un iPhone, un iPad sau un MAcbook are nevoie de softuri precum iCloud, Homekit, Apple Music, aplicații care funcționează doar în ecosistemul Apple de cele mai multe ori. Ei bine, atunci când vine vorba despre Android, poți accesa Gmail, Drive sau Docs de oriunde din lume indiferent de dispozitiv.
- Mult mai multe aplicații. Și gratuite. Google Play Store colcăie de aplicații care mai de care mai interesante. Oferta este mult mai bogată ca în sistemul Apple. În plus, Android îți permite să instalezi și aplicații APK ce nu se regăsesc în Google Play Store. Știu că mulți proprietari de iPhone spun că este periculos să descarci și să instalezi aplicații din afara PlayStore, însă atât timp cât site-ul de unde descarci este unul de încredere, nu există niciun pericol.
- Timpi de încărcare mai mici. Ne referim evident la încărcarea bateriei. iPhone 15 Max Pro suportă o viteză maximă de încărcare pe cablu de 20W, ceea ce înseamnă că telefonul are nevoie de 90 de minute pentru o încărcare completă. Samsung Galaxy S23 Ultra se încarcă în mai puțin de o oră cu ajutorul unui încărcător de 45W. În plus, mai există și tehnologia SuperVOOC, ce poate ajunge la o putere de 100 sau chiar 200W, telefonul încărcându-se în 30 de minute.
- Devalorizarea. Dacă ai vândut un iPhone ca să treci la Android, ai observat probabil că ai luat bani frumoși pe telefon. Ei bine, nu te aștepta să se întâmple același lucru când o să vrei să vinzi și telefonul Android. Note 10 2019 se vinde azi cu 15 – 25 % din valoarea de retail în timp ce iPhone 11 Pro Max se vinde cu 30-40% din valoarea de retail.