Home Tutoriale TIPS&TRICKS pentru aplicația Android Waze

TIPS&TRICKS pentru aplicația Android Waze

9397
0
Waze

Waze este una dintre cele mai celebre aplicații GPS din lume și nu cred că e greu să ne imaginăm de ce. Te ajută să alegi întotdeauna cea mai bună rută în funcție de condițiile de trafic la care contribuie întreaga comunitate. Această aplicație te ajută de fapt să eviți ambuteiajele și aglomerațiile și astfel, să salvezi timp prețios. Iată care sunt cele mai interesante trucuri pentru Waze, trucuri ce-l transformă de departe în cel mai bun copilot al tău atunci când ești la volan.

TIPS&TRICKS pentru aplicația Android Waze

  1. Alege cea mai bună rută – în modul default, Waze îți dă cea mai scurtă rută calculată în funcție de drum, trafic și lucrările de întreținere a carosabilului. Asta înseamnă că aplicația uneori îți sugerează o rută mai lungă din punct de vedere al distanței dar mai rapidă ca și timp de traversare. Din fericire, aplicația îți permite și rute alternative. Această funcție nu este foarte cunoscută de utilizatori și poate fi destul de folositoare. Ca să probezi această opțiune, atunci când îți alegi destinația, nu accepta imediat ruta propusă. Apasă pe Routes să vezi alternativele. Uneori, mai ales dacă nu cunoști zona, e posibil să găsești o rută mai potrivită decât cea pe care o calculează el.
  2. Schimbă vocea – dacă te enervează vocea care-ți comunică informațiile de navigare, nu dispera. Se poate schimba. Mergi la Settings > Sound & voice > Voice directions și alega altceva. De asemenea, Waze îți permite să înregistrezi alte voci pe care să le folosești pentru aceste aplicații așa că poți să folosești propria voce. Settings > Sound & Voice > Record my voice.
  3. Evită amenzile – peste tot prin Europa există camere video cu radar integrat iar dacă nu țineți cont de limita de viteză, vă veți trezi cu amendă în plic acasă ori cu permisul suspendat. Din fericire, Waze are o opțiune prin care te poate avertiza în momentul în care depășești limita de viteză pe un anumit sector de drum. Poți opta pentru alerte după ce depășești limita de viteză cu 5%, 10%, 15% sau cu 5 km/h, 10 km/h, 15 km/h. Mergi la Settings > Speedometer > When to show alert.
  4. Sincronizează calendarul. Waze este folosit de obicei de către șoferii care călătoresc mult în interes de serviciu. Dacă adresele următoarei tale întâlniri se află în calendar, Waze va citi această informație pentru a-ți oferi cea mai bună rută astfel încât să nu mai alegi adresa din aplicație. Mergi la Settings – Calendar pentru a seta această funcție.
  5. Sincronizează contactele. Într-o manieră similară, Waze îți permite să sincronizezi contactele din telefon cu aplicația. Astfel, poți merge acasă la prietenii tăi apăsând pe numele acestora. Poți de asemenea să le trimiți un timp estimativ din momentul în care porniți către ei. Mergi la Settings > Account & Login apoi apasă pe Phone number. Introdu numărul de telefon și validează-l cu codul primit prin SMS: mergi apoi la iconița Friends din colțul dreapta jos și apasă allow access to contacts.
Previous articleRETROSPECTIVĂ: Cele mai bune telefoane Android apărute în prima jumătate a lui 2017
Next articleDe ce e important să cumpărăm un tensiometru de calitate
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here