SHARE
Wi-Fi

Problemele cu conectarea la Wi-Fi sunt cele mai enervante, mai ales atunci când ai nevoie de internet ca de aer. Chestia e că ele apar destul de frecvent și sunt destul de dificil de diagnosticat/remediat. Dacă întâmpini probleme cu conectarea la Wi-Fi a unui telefon Android stai liniștit, chiar nu ești singurul. Vom vedea în acest articol ce-i de făcut pentru a remedia cât de cât această problemă, sau măcar pentru a încerca o remediere.

Telefonul nu se conectează la Wi-Fi. Ce-i de făcut?

 1. Verifică setările conexiunii

În primul rând vezi dacă ai Wi-Fi pornit la telefon. Se mai dezactivează atunci când telefonul stă prin buzunar cu display-ul aprins, se mai atinge de diverse pe acolo. De asemenea, mie mi s-a mai întâmplat să se mai activeze de nebun și Airplane Mode, caz în care Wi-Fi nu are cum să funcționeze. Dacă observi că ești conectat pe Wi-Fi dar nu ai net, verifică dacă routerul primește internet. La noi la români încă mai pică netul.

 1. Resetează routerul și telefonul

Desigur, dacă ai acces la el. Discutăm despre telefoanele care se conectează acasă la Wi-Fi așa că puteți ajunge la router și da o resetare. Înainte de această resetare ar fi bine dacă ați încerca să vedeți dacă telefonul se conectează la alt router sau nu, să aflați la care capăt al firului este problema de fapt: e de la telefon sau de la router?

Fiecare router Wi-Fi are un buton pentru resetare, dacă este un model mai vechi și nu are, trage-l din priză pur și simplu, așteaptă 30 secunde apoi pune-l înapoi în priză și așteaptă să își facă nebuniile. De asemenea, simplă resetare a telefonului nu ar strica. De cele mai multe ori rezolvă situația.

 1. Setarea Forget Network

Pur și simplu anulează toate datele introduse până în acel moment pentru conectare. O să fii nevoit să introduci din nou parola, așa că mare grijă. Dacă este parola originală o să o găsești pe un abțibild lipit pe router.

 1. Resetarea la setările din fabrică

O ultimă soluție, dacă telefonul vostru nu se conectează la Wi-Fi. Resetarea la setările din fabrică e posibil să rezolve problema dar țineți cont de faptul că veți pierde multe lucruri din telefon, cel puțin pentru o perioadă. Faceți întotdeauna backup dacă alegeți această soluție.

    5. Drumul la service

Din păcate, se poate defecta antena Wi-Fi din telefon. E o piesă ca oricare altele și poate ai avut tu ghinionul să ți se strice. Cum altora li se strică display-uri, mufe de încărcare, antene Bluetooth, ție și s-a stricat piesa care captează Wi-Fi. Dacă e în garanție telefonul, nu o să fie o problemă. Mai greu va fi dacă vei fi nevoit să plătești pentru reparație, în funcție de telefon, poate să fie destul de costisitoare.

Articole Recomandate

Ți se consumă prea repede bateria? Iată 4 probleme și 4 soluții Bateria consumată prea repede, încărcarea foarte lentă, aplicații care se blochează sunt câteva dintre problemele telefoanelor cu Android care au circ...
Cum scapi de eroarea SCREEN OVERLAY DETECTED Așadar, primești mesajul SCREEN OVERLAY DETECTED și nu știi ce să faci. Astăzi vom discuta despre această problemă și vom vedea cum poate fi ea neutra...
Cele mai bune metode pentru customizarea completă a telefonului Android Sistemul de operare Android iese în evidență prin posibilitatea de customizare, nu este atât de restrictiv precum iOS. Mai mult ca sigur acest aspect ...

Ți-a plăcut acest articol? Înscrie-te la NEWSLETTER

Îți vom trimite o dată pe săptămână cele mai importante știri din lumea Android! Nu vă faceți griji, urâm SPAM-ul la fel de mult ca voi.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

1 COMMENT

 1. salutare!
  detin un samsung j5 2016 si de curand s-a facut update la android 7.1.1
  nu ma declar multumit de aceasta versiune de android, dar mai mult decat atat am urmatoarea problema:
  – detin aparat foto la care inainte de a trece la android 7 ma conectam prin wifi, lucru pe care acum nu il mai pot face, imi zice ca verifica calitatea conexiunii la internet dupa care imi arata mesajul ca internetul poate fi indisponibil
  – cu telefonul sotiei care e acelasi j5 2016 dar la care nu i-am facut update-ul la 7.1.1 merge , la mine nu
  Intrebarile ar fi cum as putea sa ma conectez prin wifi la aparat foto (poate ca ignora retelele mai slabe) si cum as putea reveni la versiunea de android dinantea celui 7.1.1 ?
  Mersi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here