Home Tutoriale Telefonul nu se conectează la Wi-Fi. Ce-i de făcut?

Telefonul nu se conectează la Wi-Fi. Ce-i de făcut?

54132
11
Wi-Fi

Problemele cu conectarea la Wi-Fi sunt cele mai enervante, mai ales atunci când ai nevoie de internet ca de aer. Chestia e că ele apar destul de frecvent și sunt destul de dificil de diagnosticat/remediat. Dacă întâmpini probleme cu conectarea la Wi-Fi a unui telefon Android stai liniștit, chiar nu ești singurul. Vom vedea în acest articol ce-i de făcut pentru a remedia cât de cât această problemă, sau măcar pentru a încerca o remediere.

Telefonul nu se conectează la Wi-Fi. Ce-i de făcut?

 1. Verifică setările conexiunii

În primul rând vezi dacă ai Wi-Fi pornit la telefon. Se mai dezactivează atunci când telefonul stă prin buzunar cu display-ul aprins, se mai atinge de diverse pe acolo. De asemenea, mie mi s-a mai întâmplat să se mai activeze de nebun și Airplane Mode, caz în care Wi-Fi nu are cum să funcționeze. Dacă observi că ești conectat pe Wi-Fi dar nu ai net, verifică dacă routerul primește internet. La noi la români încă mai pică netul.

 1. Resetează routerul și telefonul

Desigur, dacă ai acces la el. Discutăm despre telefoanele care se conectează acasă la Wi-Fi așa că puteți ajunge la router și da o resetare. Înainte de această resetare ar fi bine dacă ați încerca să vedeți dacă telefonul se conectează la alt router sau nu, să aflați la care capăt al firului este problema de fapt: e de la telefon sau de la router?

Fiecare router Wi-Fi are un buton pentru resetare, dacă este un model mai vechi și nu are, trage-l din priză pur și simplu, așteaptă 30 secunde apoi pune-l înapoi în priză și așteaptă să își facă nebuniile. De asemenea, simplă resetare a telefonului nu ar strica. De cele mai multe ori rezolvă situația.

 1. Setarea Forget Network

Pur și simplu anulează toate datele introduse până în acel moment pentru conectare. O să fii nevoit să introduci din nou parola, așa că mare grijă. Dacă este parola originală o să o găsești pe un abțibild lipit pe router.

 1. Resetarea la setările din fabrică

O ultimă soluție, dacă telefonul vostru nu se conectează la Wi-Fi. Resetarea la setările din fabrică e posibil să rezolve problema dar țineți cont de faptul că veți pierde multe lucruri din telefon, cel puțin pentru o perioadă. Faceți întotdeauna backup dacă alegeți această soluție.

    5. Drumul la service

Din păcate, se poate defecta antena Wi-Fi din telefon. E o piesă ca oricare altele și poate ai avut tu ghinionul să ți se strice. Cum altora li se strică display-uri, mufe de încărcare, antene Bluetooth, ție și s-a stricat piesa care captează Wi-Fi. Dacă e în garanție telefonul, nu o să fie o problemă. Mai greu va fi dacă vei fi nevoit să plătești pentru reparație, în funcție de telefon, poate să fie destul de costisitoare.

11 COMMENTS

 1. salutare!
  detin un samsung j5 2016 si de curand s-a facut update la android 7.1.1
  nu ma declar multumit de aceasta versiune de android, dar mai mult decat atat am urmatoarea problema:
  – detin aparat foto la care inainte de a trece la android 7 ma conectam prin wifi, lucru pe care acum nu il mai pot face, imi zice ca verifica calitatea conexiunii la internet dupa care imi arata mesajul ca internetul poate fi indisponibil
  – cu telefonul sotiei care e acelasi j5 2016 dar la care nu i-am facut update-ul la 7.1.1 merge , la mine nu
  Intrebarile ar fi cum as putea sa ma conectez prin wifi la aparat foto (poate ca ignora retelele mai slabe) si cum as putea reveni la versiunea de android dinantea celui 7.1.1 ?
  Mersi

 2. Buna seara.Am un htc one A 9 si dupa ce am facut cobfigurarea pentru serviciul de date,nu mi se mai conecteaza telefonul la wi fi.Aparatul wi fi merge bine,l-am resetat,alte telefoane se conecteaza pe el.Doar asta nu se mai conecteaza.Oare ma poti ajuta?Multumesc.

 3. Am in xperia xa 2017 wi fi ul merge am testat pe alte routere dar cand vreau sa ma conectez la routerul meu .. mereu imi da “ salvata “ sau probleme la autentificare parila fiind tastata corect . De ce face asa .. mentionez ca alte persoane se pot conecta la acest router numai eu nu .. telefonul fiind nou

 4. Buna am un samsung galaxy j5 2017 și are o problema cu wifi-ul din magazin play pot descarca programe dar să accesez o pagina nu pot.cei de facut?multumesc anticipat!

 5. Bună, am o problema cu wifi-ul. Pana acum 2 zile mergea perfect, iar dimineata cand m-am trezit nu mai mergea. Si cand dau sa ma conectez la wifi imi arata wifi-ul cu semnul exclamarii sus si imi spune “conectati-va la retea”, iar cand dau sa ma conectez imi deschide o pagina unde scrie ceva si atat…ce as putea sa fac?

 6. Bună, încerc să mă conectez la wifi din casă dar se conectează o secundă apoi se deconectează singur, zice ca nu am memorie de stocare. Ce treaba are conectarea cu memoria? Mulțumesc

 7. Buna am un LG G3 si de 2 zile nu mai merge sa ma conectez la wi-fi imi arata prornire wi fi dar nu merge sa ma conectez nu pot sa apus pe buton

 8. Buna am un samsung a7 și nu se conectează la nici o rețea wi-fi nici măcar nu găsește vreo rețea
  Ma puteți ajuta cu o informație? Cât m-ar costa sa îl repar
  Nici conectarea cu alte dispozitive prin Bluetooth

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here