SHARE
Wi-Fi

Problemele cu conectarea la Wi-Fi sunt cele mai enervante, mai ales atunci când ai nevoie de internet ca de aer. Chestia e că ele apar destul de frecvent și sunt destul de dificil de diagnosticat/remediat. Dacă întâmpini probleme cu conectarea la Wi-Fi a unui telefon Android stai liniștit, chiar nu ești singurul. Vom vedea în acest articol ce-i de făcut pentru a remedia cât de cât această problemă, sau măcar pentru a încerca o remediere.

Telefonul nu se conectează la Wi-Fi. Ce-i de făcut?

  1. Verifică setările conexiunii

În primul rând vezi dacă ai Wi-Fi pornit la telefon. Se mai dezactivează atunci când telefonul stă prin buzunar cu display-ul aprins, se mai atinge de diverse pe acolo. De asemenea, mie mi s-a mai întâmplat să se mai activeze de nebun și Airplane Mode, caz în care Wi-Fi nu are cum să funcționeze. Dacă observi că ești conectat pe Wi-Fi dar nu ai net, verifică dacă routerul primește internet. La noi la români încă mai pică netul.

  1. Resetează routerul și telefonul

Desigur, dacă ai acces la el. Discutăm despre telefoanele care se conectează acasă la Wi-Fi așa că puteți ajunge la router și da o resetare. Înainte de această resetare ar fi bine dacă ați încerca să vedeți dacă telefonul se conectează la alt router sau nu, să aflați la care capăt al firului este problema de fapt: e de la telefon sau de la router?

Fiecare router Wi-Fi are un buton pentru resetare, dacă este un model mai vechi și nu are, trage-l din priză pur și simplu, așteaptă 30 secunde apoi pune-l înapoi în priză și așteaptă să își facă nebuniile. De asemenea, simplă resetare a telefonului nu ar strica. De cele mai multe ori rezolvă situația.

  1. Setarea Forget Network

Pur și simplu anulează toate datele introduse până în acel moment pentru conectare. O să fii nevoit să introduci din nou parola, așa că mare grijă. Dacă este parola originală o să o găsești pe un abțibild lipit pe router.

  1. Resetarea la setările din fabrică

O ultimă soluție, dacă telefonul vostru nu se conectează la Wi-Fi. Resetarea la setările din fabrică e posibil să rezolve problema dar țineți cont de faptul că veți pierde multe lucruri din telefon, cel puțin pentru o perioadă. Faceți întotdeauna backup dacă alegeți această soluție.

    5. Drumul la service

Din păcate, se poate defecta antena Wi-Fi din telefon. E o piesă ca oricare altele și poate ai avut tu ghinionul să ți se strice. Cum altora li se strică display-uri, mufe de încărcare, antene Bluetooth, ție și s-a stricat piesa care captează Wi-Fi. Dacă e în garanție telefonul, nu o să fie o problemă. Mai greu va fi dacă vei fi nevoit să plătești pentru reparație, în funcție de telefon, poate să fie destul de costisitoare.

Articole Recomandate

Cum să scapi de eroarea UNFORTUNATELY APP HAS STOPPED Nimic nu e mai enervant decât să vrei să folosești o aplicație și să primești eroarea UNFORTUNATELY APP HAS STOPPED. Evident de multe ori această eroa...
Cum să descarci muzică de pe YouTube și să o transferi pe telefonul tău Android... Chiar dacă în acest moment există o grămadă de variante prin care poți asculta muzică gratuit pe internet, inclusiv radio, sunt situații în care vrem ...
Cum să oprești zgomotul produs de camera foto la diferite modele de telefoane An... Zgomotul camerei foto pe telefoanele Android poate să fie de multe ori enervant, în special în situația în care vrei să faci poze fără ca cei din jur ...

Ți-a plăcut acest articol? Înscrie-te la NEWSLETTER

Îți vom trimite o dată pe săptămână cele mai importante știri din lumea Android! Nu vă faceți griji, urâm SPAM-ul la fel de mult ca voi.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogurile alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here