Home Aplicatii Android Tastaturi Android – cele mai bune aplicații cu care poți...

Tastaturi Android – cele mai bune aplicații cu care poți tasta mai rapid și mai precis

7414
1
Tastaturi Android

Comparând tastatul la calculator sau laptop cu tastatul pe touchscreen-ul telefonului, este diferență de la cer la pământ. Tastaturile smartphone nu sunt niciodată suficient de rapide, nu sunt niciodată destul de precise astfel încât să poți scrie fără greșeală iar de cele mai multe ori aceste probleme atrag după sine nervi și frustrări. Ei bine, aceste probleme se pot rezolva prin eliminarea tastaturii default a sistemului de operare și înlocuirea cu alte tastaturi mai bine dezvoltate, pe care le vom prezenta și noi în cele ce urmează.

Minuum – cea mai bună tastatură din punct de vedere al spațiului ocupat pe displayMinuum

Deși nu discutăm despre o tastatură QWERTY, pozițiile literelor sunt similare. Cu toate acestea, absolut toate literele alfabetului sunt pe același rând. Astfel, display-ul nu mai este invadat pur și simplu de taste, fiind afișate pe un singur rând, de dimensiunea unui deget.

Deși nu este cea mai rapidă tastatură, cea mai rarefiată, este ideală pentru cei care vor să vadă mai mult pe display atunci când scriu mesaje.

Fleksy – cea mai rapidă tastaturăFleksy

Prin faptul că literele sunt foarte mari, este cea mai rapidă tastatură pe care o poți instala. De asemenea, cu swipe up ori down se corectează cuvinte venite din liste de recomandări, se șterg cuvinte folosind swipe back, se pune virgulă cu swipe forward. Când spun că este cea mai rapidă tastatură, nu sunt doar impresii, Fleksy a doborât recordul mondial pentru cea mai rapidă tastare.

SwiftKey – cea mai inteligentă tastaturăSwiftKey

Cred că este de departe cea mai renumită tastatură din Play Store și pe bună dreptate. Are cea mai bună interfață disponibilă pentru Android. Se poate tasta în mod tradițional ori prin swipe. SwiftKey nu a devenit degeaba fără motiv, are multe funcții care o distanțează destul de serios de celelalte aplicații de acest gen. De exemplu, aplicația folosește inteligența artificială pentru a învăța modul tău de a scrie astfel încât să îți ofere cele mai bune variante pentru cuvintele intuitive.

Google Keyboard – cea mai simplă tastaturăGoogle Keyboard

Tastatura oferită de cei de la Google este simplă și curat lucrată. Funcționează pur și simplu, înglobând destul de multe limbi de circulație internațională și nu numai. În plus, este gratuită și nu se bazează pe reclame sau in-app purchases. De asemenea, trebuie să mai precizăm faptul că este compatibilă cu Android 4. 4 sau superior.

Cel mai interesant este că această tastatură are o funcție numită speech-to-text care transformă în text ceea ce îi vorbești. Nu este corectă 100%, mai scrie greșit dar cu timpul sunt sigur că cei de la Google vor șlefui această aplicație destul de mult.

1 COMMENT

  1. Da, la SwiftKey, tocmai asta mă enervează, că nu pot dezactiva predicția. Adică, din setări am dezactivat-o dar când tastez rămâne “în funcțiune”, ceea ce e destul de enervant. În rest pare bine optimizată, dar pentru chestia de mai sus scade destul de mult în ochii mei..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here