Home Tutoriale Știai că pot să îți împarți aplicațiile Android cu prietenii? 

Știai că pot să îți împarți aplicațiile Android cu prietenii? 

1615
0
aplicațiile Android

Este vorba despre funcția Nearby Share, funcție care și-a făcut debutul anul trecut, ce permite utilizatorilor Android să distribuie fișiere și alte detalii altor utilizatori Android din apropiere.  

Deocamdată nimeni nu i-a dat prea mare atenție pentru că în realitate nu făcea mare lucru. Ei bine recent cei de la Google sau gândit că ar fi ceva foarte interesant, dacă această funcție ar permite utilizatorilor să împartă aplicații întregi cu cei din apropiere. 

Procesul prin care funcția Nearby Share permite altora să folosească aplicațiile tale este destul de simplu de înțeles, cu toate acestea vom face o listă cu pași elementari, astfel încât să nu fie nici un fel de nelămurire. 

Cum funcționează app sharing? 

Programul de AP sharing al celor de la Google, cunoscut sub denumirea de Nearby Share,  funcționează similar AirDrop de pe iOS. Evident nu toate aplicațiile pot fi împărțite, în special cele care sunt plătite. Cum poate fi folosită această funcție în realitate? Ei bine, poate vrei să dai cuiva un joc gratuit care este destul de mare ca dimensiune, dar tu nu ai la dispoziție o conexiune Wi-Fi.

Cum activezi funcția de app sharing în Play Store? 

În primul rând trebuie să știi că pentru a beneficia de funcția Nearby Share, aplicația Play Store  trebuie să fie la versiunea  minim 24.0. De asemenea este posibil ca nu toate dispozitivele Android să fie compatibile cu această funcție. Dacă te numeri printre cei norocoși, iată cum trimiți o aplicație prin Google Play Store, funcția Nearby Share

  • în Play Store mergi la My Apps & Device
  • Intră pe TAB-ul Share Apps
  • Posibil să fii nevoit să dai pe ON butonul Nearby Share
  • Pentru a trimite aplicații cuiva trebuie să apeși butonul Send, pentru a primi aplicații trebuie să apeși butonul Receive. 
  • Pe ecranul Send Apps, apasă Continue. Nu Uita faptul că funcția Nearby Share  necesită să activezi funcția location. 
  • Selectează câte aplicații dorești să trimiți Și apasă triunghiul verde din colțul dreapta sus
  • înainte să înceapă transferul trebuie să cauți și să găsești telefonul pe care trimiți. 
  • în momentul în care conexiune între telefoane este stabilită,  cei doi utilizator trebuie să împerecheze dispozitivele Folosind un cod PIN din patru cifre
  • în momentul în care transferul va fi terminat,  cel care a primit aplicația o va putea instala

Aceasta este așadar funcția Nearby Share, funcție prin intermediul căreia putem trimite întregi aplicații gratuite celor de lângă noi.  Mie personal mi se pare o aplicație foarte utilă mai ales atunci când cineva drag, un prieten, o rudă, vede la noi în telefon o aplicație interesantă dar nu se descurcă să o găsească și să o instaleze de unul singur din Play Store. Cu ajutorul acestei funcții le-o trimitem în pur și simplu de pe telefonul nostru. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here