Home Editorial ȘOC și GROAZĂ! Cât costă un display nou la un telefon Android...

ȘOC și GROAZĂ! Cât costă un display nou la un telefon Android de TOP?

458
0

Telefoanele Android devin din ce în ce mai scumpe, ridicol de scumpe. Eu unul nu înțeleg ce poate să facă un telefon ca să coste uneori și 2000 de euro dar în fine, aceasta este tehnologia, împinsă de la spate de nevoile societății. Dacă societatea are nevoie de telefoane scumpe, cine suntem noi să judecăm? Noi putem doar să ne uităm la prețurile pieselor de schimb pentru aceste telefoane scumpe și să ne minunăm oarecum și mai tare decât de prețurile dispozitivelor în sine.

Este absolut ridicol ce se petrece cu piesele de schimb pentru telefoanele mobile în ziua de azi, uneori am impresia că producătorii au făcut o industrie separată din vânzarea lor, nu mai oferă suport pentru clienți și atât prin furnizarea pieselor de schimb. Și, după cum știm, aproape orice telefon mobil din ziua de azi va avea mai devreme sau mai târziu nevoie de un display nou, pentru că sunt din sticlă și sunt super fragile. E suficient să-ți cadă telefonul de la 50cm și s-a zis cu ecranul.

Cât costă un display nou la un telefon Android de TOP?

Să luăm spre exemplu un Samsung Galaxy Z Fold 5, care este un telefon Android de TOP, costă undeva la 2000 de euro, sau 9769 RON pe e-mag.ro. La o primă căutare pe Google după „display Samsung Galaxy Z Fold 5”găsim prețuri începând cu 2800 RON, doar piesa în sine, fără manoperă care o să mai fie probabil vreo 400-500 RON. Deci din start discutăm despre aproape 40% din valoarea telefonului.

Desigur, veți spune că cine are bani să cumpere un telefon de aproape 10.000 de lei are bani să-l și repare ori de câte ori se strică. Ei bine, aici nu știu ce să zic, mulți le cumpără în rate… Sau este exact ca la mașini, se investesc sume exagerate în mașini scumpe și când se strică nu are nimeni bani de piese originale, sau mai rău, încep să sune telefoanele pe la centrele de dezmembrări.

Așadar, dacă vă gândiți să cumpărați chiar și în rate un asemenea telefon, luați în calcul și piesele de schimb…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here