Home Review Gadget Samsung Gear Fit 2 – brățara fitness care arată demențial

Samsung Gear Fit 2 – brățara fitness care arată demențial

3284
1

Fraților, m-am pricopsit cu una bucată brățară fitness Samsung Gear Fit 2 și am zis că ar fi cazul să-i ardem un review de pomină, întrucât am fost destul de surprins de acest dispozitiv, atât pozitiv cât și negativ. Fiind un dispozitiv Samsung, mă așteptam așadar să arate mai bine decât orice altă brățară fitness de pe piață și să mă dezamăgească pe parte de funcționalitate, dar să nu mai pierdem vremea aiurea și să trecem la review.

SPECIFICAȚII TEHNICE Samsung Gear Fit 2

Design Samsung Gear Fit 2

M-am îndrăgostit de ea. Samsung Gear Fit 2  este de departe cea mai frumoasă brățară fitness pe care am văzut-o vreodată dar nu mă mir, Samsung obișnuiește să surprindă mereu cu dispozitivele sale. Display-ul și aparatul în sine din componența brățării este curbat suficient cât să ia forma mâinii aproape perfect. Este foarte confortabilă chiar și pentru mine, care nu obișnuiesc să port ceas de mână. Culoarea aleasă de mine a fost negrul, dar trebuie să știți că există variante albastre, roz, roșii, etc, depinde de magazinul din care cumpărați. Brățara este dintr-un cauciuc destul de rezistent și per total, este foarte bine finisată. Calitatea este extraordinară. Din punctul meu de vedere, comparând cu opțiunile existente pe piață, Samsung Gear Fit 2 primește nota 10 în ceea ce privește designul. Pe bune, uneori o port cu mine doar pentru funcția de ceas, ca accesoriu. Așa de bine arată.

Pe lateral, pe partea din dreapta are două butoane, unul de home/settings și unul de back. Pe partea din spate are doar senzori și cele două butonașe pentru detașarea celor două curele (care apropo se pot schimba) iar pe partea din față este display-ul touchscreen acoperit cu Gorilla Glass 3. Per total, brățara arată foarte bine, nivelul de calitate este unul foarte ridicat.

Funcții, aplicații și software Samsung Gear Fit 2

Notificări – brățara fitness comunică cu tine, utilizator, în multe moduri. Știe să-ți spună când să te miști dacă cumva constată o perioadă îndelungată de inactivitate, știe să te încurajeze în momentul în care faci exercițiile pe care ți le-ai propus. Se conectează la telefon prin intermediu Bluetooth și știe să-ți afișeze notificările primite pe Facebook, Messenger, mesaje SMS, rezumate zilnice și multe altele.

Vremea – o aplicație mai mult decât utilă. O să ia starea vremii din telefonul tău, după ce vei conecta brățara prin intermediul Bluetooth. Te scutește de un efort destul de mare, nu trebuie să te mai uiți în telefon.

Fitness – aici intră mai multe categorii. Brățara știe să monitorizeze mersul pe jos, alergatul, mersul cu bicicleta, urcatul treptelor, consumul de apă și cafea, timer, stopwatch, exercițiile la sală, cam tot ce ai nevoie pentru categoria fitness. Există aplicații prin care se poate monitoriza și tenisul de câmp, badminton, etc. Știe să calculeze calorii consumate și multe alte nebunii, colaborând cu aplicația smartphone Samsung Health.

Monitorizarea pulsului – nu este cel mai precis senzor pentru monitorizarea pulsului și dacă ne gândim unde bat razele lui, nici nu am avea cum să avem așteptări prea mari de la el. Este totuși suficient de precis cât să-ți faci o idee despre intensitatea exercițiilor fizice la care-ți supui organismul.

Music Player – una dintre cele mai interesante funcții. Dacă ai un headset Bluetooth, poți să îl conectezi la brățară și să pui muzică MP3 pe memoria internă a brățării (2 GB sunt liberi din 4). Astfel, poți asculta muzică fără să mai fii nevoit să cari telefonul cu tine la alergat sau la sală, în locuri în care poate fi scăpat pe jos sau umplut de transpirație.

Comenzi prin gesturi – destul de interesante. Poți seta să pornească afișajul în momentul în care privești brățara ca și cum te-ai uita la ceasul de mână. Apoi, mai poți să treci brățara în stand by acoperind cu palma display-ul. Nu știu cât sunt de utile aceste comenzi prin gesturi dar mai mult ca sigur sunt distractive, oarecum „paranormale”.

Aplicația Samsung Gear – se poate descărca din Google PlayStore și este un fel de aplicație de monitorizare, control și statistică a brățării fitness Samsung Gear Fit 2. Prin intermediul ei poți schimba fețele, poți seta care aplicații din telefon să aibă afișate notificările și care nu, poți să reordonezi aplicațiile în meniul brățării, poți găsi brățara dacă cumva ai pierdut-o (funcția Find my Gear), poți customiza Quick Messeges, afla informații importante despre brățară precum starea bateriei, starea spațiului de stocare și starea memoriei RAM putând interveni asupra aplicațiilor care ocupă spațiu ori consumă bateria aiurea și multe altele.

Ce-mi place la brățara fitness Samsung Gear Fit 2

  • Îmi place foarte mult designul și calitatea de construcție. V-am spus că o folosesc zilnic drept accesoriu în loc de ceas, așa de mult îmi place. E chiar foarte confortabilă și destul de fashion. Desigur dacă alegeți o culoare mai stridentă nu o să se asorteze chiar la orice ținută, eu unul am mers pe negru.
  • Mă scapă de telefon atunci când fac exerciții. Înainte, eram nevoit să port telefonul în buzunar când mă duceam la alergat ca să pot asculta muzică la un headset Bluetooth Plantronics Voyager Edge. Cu această brățară mut MP3-uri în memoria ei internă și o conectez la casca Bluetooth.
  • Înregistrează exercițiile ce țin de fitness cu multe detalii. Logurile pe care această brățară le înregistrează sunt fenomenale. Faptul că folosește și una dintre cele mai bune aplicații fitness din lume pentru smartphone (Samsung Health) ajută destul de mult.
  • Display-ul este de asemenea genial. Povesteam într-un articol trecut despre display-ul Super AMOLED de pe Samsung Galaxy J5 2016 și iată că avem un Super AMOLED și pe brățara fitness Samsung Gear Fit 2. Astfel, poți să o folosești fără probleme când soarele bate direct în ea, culorile vor fi foarte vii, negrul foarte negru.

Ce nu îmi place la brățara fitness Samsung Gear Fit 2

  1. Prețul. Deși mulți spun că Samsung Gear Fit 2 merită cei 700 de lei, din punctul meu de vedere este cam mult. Salariul minim în România este undeva la 1000 de lei bani în mână. Aș putea spune că merită banii dacă ar costa undeva la maxim 100 de euro. Nu aș putea spune că această brățară merită banii cu vârf și îndesat.
  2. Bateria. Nu știu ce au băut inginerii Samsung când au spus că bateria ține 96 de ore. La mine mai mult de o zi și un pic nu a ținut niciodată pentru că nu ai cum să o folosești cu toate funcțiile oprite. Am lăsat-o cu Bluetooth, Wi-Fi și GPS, cu display-ul setat ca luminozitate la 70% etc. Partea bună este că se încarcă repede. În 2 ore e full de la 0 la 100% dar mai mult ca sigur nu o vei descărca blană niciodată.
  3. Notificările. Sistemul de notificări cu siguranță poate fi îmbunătățit. Poate odată cu viitoarele generații de Gear Fit, o să vedem și opțiunea de a da reply la un SMS ceva mai complex decât textele predefinite, mai mult de un like pe Messenger atunci când cineva ne-a scris un mesaj.

1 COMMENT

  1. salut..! am si eu o intrebare legata de mufa de incarcare la tableta samsung tab 3 si incarca spre bucuria mea dar cum scot cablul tableta se opreste (inchide) stie cineva ce are…? Multumesc

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here