Home Editorial SAGEM, SIEMENS – unde au dispărut?

SAGEM, SIEMENS – unde au dispărut?

1202
0

Era mai mult decât evident faptul că nu toți producătorii de telefoane mobile vor ține pasul cu noua tendință apărută în 2005, numită SMARTPHONE. Primul smartphone cu ecran tactil care încă seamănă destul de mult cu dispozitivele pe care le avem astăzi a fost LG Prada (2006), un an mai târziu a urmat iPhone și era clar înțeles faptul că era telefoanelor clasice avea să apună. Să ne aducem aminte câteva dintre companiile de telefoane mobile care până prin 2006 făceau ravagii prin România, dar care din păcate au fost nevoite să dispară complet din peisaj, fiind puse la coșul de gunoi al istoriei de un concept pe care nimeni nu și l-ar fi imaginat vreodată ca fiind posibil în urmă cu 20 de ani.

SAGEM – un brand francez foarte întâlnit în România anilor 2004-2005, care în 2006 a decis că nu poate să țină pasul cu cerințele moderne apărute în Europa și a decis să-și vândă în continuare produsele în India, o țară în care tehnologia modernă ajunge cu ani de zile întârziere. În 2008 compania a închis această ramură axată pe producția de telefoane mobile pentru a se axa pe lucruri mai importante, gen sisteme de securitate, electronică pentru aviația civilă și militară, etc.

SIEMENS – Siemens Mobile a apus în noiembrie 2005, ultimele modele scoase pe piață fiind AL 21, A31 și AF51. Siemens Mobile cu sediul la Munich a fost vândută de către firma mamă Siemens către BenQ, devenind BenQ-Siemens, iar ulterior Gigaset.

Voi ce fel de modele ați avut de la Sagem ori de la Siemens în urmă cu aproape 20 de ani?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here