Home Tutoriale Cum poti folosi Google Maps cand nu esti conectat la internet?

Cum poti folosi Google Maps cand nu esti conectat la internet?

3750
1
maps

Google Maps este o aplicatie grozava insa necesita o conexiune permanenta la internet. Daca in oras e ok, cand iesi din oras nu mai e asa ok pentru ca poti sa pierzi semnalul. Vestea cea buna este ca exista alternative si solutii la aceasta problema. In articolul ce urmeaza o sa vedeti cum puteti folosi Google Maps offline, fara o conexiune la internet.

Daca mergi intr-o locatie necunoscuta, poti folosi aplicatia Maps pentru a descarca harta acelei zone si pe care o poti accesa offline. Exista limitari in ceea ce priveste dimensiunea hartii ce poate fii descarcata, asa ca daca tinzi sa depasesti capacitatea de stocare a telefonului, aplicatia te va avertiza. Pentru a salva harta offline, iata pasii pe care trebuie sa ii parcurgi:

  • Lanseaza aplicatia Google Maps
  • Scrie numele locatiei și dă scroșș în sus până apare oconiția cu 3 puncte
  • Da-i pe iconita formata din 3 puncte pentru a ajunge la meniul de optiuni
  • Da-i Download Offline Map
  • Aplicatia te va pune sa dai zoom asupra zonei pe care vrei sa o descarci

Ca sa accesezi harta pe care tocmai ai descarcat-o, da-i la meniu, da-i  pe iconița ta de profil din aplicație din colțul dreapta sus iar în meniu vei vedea OFFLINE MAPS. Harta functioneaza offline, doar ca fara conexiune la internet nu te poti bucura de functiile precum live traffic sau live public transit times. Hartile offline sunt stocate in Google Maps pentru 30 de zile apoi sunt sterse automat.

Cred ca este o solutie destul de buna pentru ca sunt multi care au treaba intr-un anumit oras pe care nu il cunosc si in care se duc pentru prima data si nu au conexiune la internet. Aceste harti descarcate in telefon te ajuta destul de mult cand esti la ananghie.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here