Home Stiri Pericolul 5G

Pericolul 5G

4700
0
Pericolul 5G

Notăm că Vodafone deja afirmă că a lansat prima rețea 5G, asta după ce citeam deja zilele trecute un articol despre iminența lansării comunicațiilor 5G în România (sursa: Tehnologie 5G in Romania – Bluetek.ro).

Asa că, dupa destulă vreme de “asteptare”, am ajuns deja serios să ne întrebăm: ce ne mai asteaptă? Si iată cam ce am găsit răsfoind literatura de specialitate.

De ce turnurile 5G sunt mai periculoase

Toate turnurile de comunicații wireless emit radiații de radiofrecvență (RF). Asta le face periculoase. Planurile de trecere la noul 5G din întreaga lume sunt deja în curs de desfășurare. În curând, fiecare oraș va fi instalat cu această tehnologie. Stațiile Mini-Cell 5G vor fi amplasate în toate cartierele și orașele noastre. Acestea vor fi instalate pe părțile laterale sau superioare ale clădirilor și pe stâlpii de iluminare stradală.

Turnurile de comunicații 5G sunt mai periculoase decât alte turnuri de comunicații din două motive principale. În primul rând, comparativ cu versiunile anterioare, 5G utilizează o frecvență ultra-înaltă și o intensitate extrem de ridicată. În al doilea rând, deoarece undele milimetrice cu lungimea mai mică (MMV) folosite în 5G nu călătoresc atât de departe (sau prin obiecte), cu numărul actual de turnuri celulare, semnalul celular nu va fi fiabil. Pentru a compensa, mai multe turnuri mini-celulare trebuie instalate. Se estimează că vor avea nevoie de un turn de celule celulare de la 2 la 8 case. Acest lucru va crește considerabil expunerea la radiațiile RF.

Tehnologiile 2G, 3G și 4G utilizează frecvențe între 1 și 5 gigahertzi. 5G utilizează frecvențe între 24 și 90 gigahertzi. În cadrul zonei de radiație RF a spectrului electromagnetic, cu cât frecvența este mai mare, cu atât este mai periculoasă pentru organismele vii.

În radiației RF, cu cât mai aproape de sursă este corpul nostru fizic, cu atât este mai mare nivelul de putere al radiației. Radiația RF se disipează cu distanța. Cu alte cuvinte, o expunere cu putere redusă, lângă o persoană, este mai periculoasă decât o expunere mai puternică, la distanță mai mare. De asemenea, cu cât este mai mare timpul de expunere, cu atât este mai periculos. 5G va fi cel mai rău dintre cele două lumi. Vom avea mai multe surse în jurul nostru și mai aproape de noi. Și vor fi emisii mai puternice și continue.

Riscurile radiațiilor RF

Au fost realizate sute de studii științifice efectuate de cercetători pe radiații RF, care le-au legat de probleme de sănătate cum ar fi cancerul, deteriorarea ADN-ului (în special la fetuși în primele 100 de zile de la concepție) și sterilitatea la bărbați. Chiar Organizația Mondială a Sănătății a clasificat Radiația RF ca fiind posibil “cancerigenă”, incă dn 2011.

Mini-turnuri 5G în casa ta

Mulți oameni nu își dau seama că au deja un turn de comunicații care emit niveluri ridicate de radiații RF în casele și birourile lor chiar acum. Unii au deja chiar un mini-turn 5G. Noi le numim routere WiFi. La fel ca un turn, un router WiFi emite la putere maximă 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână sau atâta timp cât îl țineți pornit. Radiația include întreaga dvs. casă și dincolo de aceasta. Radiația sa este exact aceeași radiație RF pe care o emite un turn de comunicații, sau cuptorul dvs. cu microunde, pentru a găti mâncarea.

De exemplu, routerul meu WiFi emite in ambele frecvențe, de 5 GHz și 2,4 GHz. Un cuptor cu microunde utilizează frecvența de 2,45 GHz pentru a găti alimente. Noile routere WiFi 5G care sunt disponibile acum utilizează frecvențele de 60 GHz, 5 GHz și 2.4 GHz. Deci, având acasă sau la birou unul dintre aceste routere este într-adevăr la fel ca având un mini-turn 5G.

5G: Ce spun studiile?

Pe masură ce companiile se pregătesc să facă din 5G o realitate, medicii si oamenii de stiință cred ca tehnologia va fi un experiment masiv de sănătate publică.

Potrivit dr. Joel Moskowitz, profesor de sănătate publică la Universitatea din California, creșterea numărului de turnuri mini-celulare din orașe este doar o parte a îngrijorării. Dr. Moskowitz spune că undele milimetrice de frecvență utilizate în 5G pot provoca probleme majore ale pielii, ochilor și sistemului nervos.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here