Home Diverse Pe cine chemi cand ai nevoie de desfundare tevi?

Pe cine chemi cand ai nevoie de desfundare tevi?

4119
0

Desfundarea tevilor a fost intotdeauna o problema pentru ca lucrezi in orb, iar tevile in Romania, sa-mi fie cu iertare, sunt lungi cat o zi de post. Cred ca numai la noi vezi tevi de canalizare de 200 de metri la care nu ai acces de cat dintr-un capat. Ei bine, atunci cand se infunda o teava de-asta de 200 de metri e o adevarata problema desfundarea. Bine, acuma depinde si de orasul in care locuiesti pentru ca daca stau sa ma gandesc mai bine, in Bucuresti de exemplu exista firme specializate in desfundare tevi, care vin la interventie cu vidanja de ultima generatie si asa mai departe.

Firmele de salubritate, neputincioase

Saptamana trecuta s-a infundat o teava pe strada mea si au venit baietii de la salubritate. Eu i-am vazut asa putin cam reticenti si asteptam sa vina si ceva masini de interventie, insa nu… Erau 2 batranei cu basca amandoi, trecuti bine de 60 de ani, care stateau si se uitau intr-o gura de canal al carei capac il ridicasera cu chiu cu vai cu ajutorul unei rangi… Se uitau inauntru asa de mirati de parca ar fi vazut un OZN in canal, probabil se mirau ca nu ajunge apa in acea zona…

Ce-i de facut? Ei bine, oamenii au venit, au privit, s-au mirat si au plecat. Ce puteau sa faca altceva? Un vecin nervos le zice sa se bage ca un gandac pe teava si sa o desfunde… Oamenii o ia drept o gluma ca sa nu se ia la cearta si cam atat… Au plecat fara ca nimeni sa stie daca va fi rezolvata problema. Era vorba despre o teava de canal ce venea de la casele din spatele blocului. Cand vine vorba de desfundare tevi in Severin, nu prea ai cu cine sa discuti. Poti sa incerci sa desfunzi tu cu ceva sarpe mai mare, insa nu cred ca ai eficienta unei vidanje.

Rezolvarea vine de la Craiova

Norocul nostru a fost un vecin care cunostea pe cineva la o firma de vidanjare. A chemat omul vidanja si in 3 minute problema a fost rezolvata. Stateam si ma gandeam asa cat de mult conteaza sa ai o firma serioasa, cu tot ce-i trebuie la indemana. Norocul nu a fost ca a intervenit vecinul, ci in faptul ca in acel moment, se afla vidanja in zona Severinului. Firma este din Bucuresti si fusese pe la Craiova pentru ceva revizie, nu am inteles exact… Important este ca omul cu vidanja a avut bunavointa si a venit inca 100 de km pana la Severin ca sa isi ajute prietenul.

Probabil ca daca nu ar fi venit vidanja de la Craiova, nici pana in ziua de azi nu ar fi fost desfundata acea teava. Firmele de salubritate din oras sunt o gluma proasta si nici nu au de gand sa isi vina pe cale prea curand. Asa e in orasele mici, nu-si bate nimeni capul cu chestii avansate, profesionale…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here