Home Diverse Cât de mult contează prețul atunci când ai nevoie de foraje puțuri...

Cât de mult contează prețul atunci când ai nevoie de foraje puțuri de mare adâncime?

1452
0

Puțurile săpate la mare adâncime deși sunt mai costisitoare, aduc după sine o apă de foarte bună calitate. De asemenea, aceste foraje sunt oarecum impuse în anumite zone de către formele de relief, acolo unde pânza freatică de calitate se află la mare adâncime. Aceste foraje puțuri de mare adâncime sunt săpate la mai bine de 100 de metri în sol, existând cazuri în care pot ajunge chiar și la 1600 de metri (apa termală de la Băile Govora).

Evident, atunci când vine vorba despre foraje puțuri de mare adâncime, apare inevitabil și problema de costuri. Una e să sapi 50 de metri pentru apă și alta e să sapi 200, 250 de metri.

Ideea este că pe piața forajelor din România operează foarte multe companii care promit marea cu sarea, respectiv costuri foarte mici pentru foraje puțuri de mare adâncime. Un foraj ieftin nu are cum să fie și calitativ pentru că regula generală a comerțului spune că nu poate exista calitate la bani mărunți.

Cât de mult contează prețul atunci când ai nevoie de foraje puțuri de mare adâncime?

Prețul contează foarte mult atunci când vine vorba despre foraje puțuri de mare adâncime, este singurul etalon al calității, al seriozității, al apei potabile până la urmă. Este foarte recomandat să lăsați aceste lucrări în seama celor care au o experiență validă în spate, confirmată de vechimea pe piață. Din punctul meu de vedere, un foraj de mare adâncime ar trebui lăsat doar în seama companiilor cu peste 10-15 ani vechime, care au rezistat pe piață din pricina profesionalismului și a calității serviciilor oferite. Fiind vorba despre adâncimi considerabile, pur și simplu nu e loc de amatori, nu e loc pentru începători, nu e loc de necalificați capabili să promită câte-n lună și-n stele la bani de nimic.

Nu trebuie să ne uităm la preț atunci când avem pretenția să beneficiem de profesionalism și de un serviciu de calitate. În România, cei de la SC Aqua Forinstal SRL sunt cei mai recomandați pentru foraje puțuri de mare adâncime întrucât ei sunt pe piață încă din 2003, iar până în prezent au reușit să demonstreze că sunt mai mult decât competenți în acest domeniu. Cred că putem fi cu toții de acord asupra faptului că odată cu vechimea pe piață vine și experiența.

În cazul în care nu apelăm la companii cu experiență în foraje puțuri de mare adâncime, există o multitudine de probleme care pot să apară și care ne pot lăsa efectiv fără apă: puțul săpat la mare adâncime se poate prăbuși, apa obținută poate să nu fie bună de băut, există posibilitatea să nu existe niciodată apă dacă executantul lucrării nu cunoaște bine zona și meseria pe care o practică și așa mai departe. Cel mai bine este să lucrăm cu o companie care oferă garanție pentru ceea ce face, mai ales în ideea că este vorba despre o operațiune destul de costisitoare.

O firmă serioasă va pune mare accent pe programul de tubare și va veni cu coloane metalice atunci când execută un foraj de mare adâncime. O firmă serioasă este direct interesată ca lucrarea să dăinuie ani, zeci de ani de la finalizare astfel încât să fie toată lumea mulțumită. În cazul firmelor neserioase, interesul lor va fi să ia banii și să dispară, din acest motiv insist foarte mult pe acest aspect, al prețului corect pentru o săpătură de adâncime, făcută de profesioniști.

Pe lângă prețul practicat, îți mai dai seama de seriozitatea unei companii care se ocupă cu foraje puțuri de mare adâncime, și din serviciile adiacente. Denisipările sunt operațiuni de mentenanță pe care doar o firmă serioasă le va pune la dispoziția clientului. Este mai mult decât evident faptul că din moment ce oferi servicii de denisipări, nu ai de gând să dispari de pe piață prea curând, cum se întâmplă în cazul firmelor neserioase care au văzut forajul drept o oportunitate de îmbogățire într-un timp foarte scurt. Firmele serioase vor sta pe piață ani de zile și vor oferi și alte servicii adiacente forajelor, servicii care sunt necesare în anii următori pentru cei care au „cumpărat foraje”.

Până la urmă trebuie să luați în calcul toate aceste aspecte când alegeți firma cu care să efectuați foraje puțuri de mare adâncime și să nu ezitați niciodată să cumpărați un serviciu de calitate. Cu cât veți investi mai mult într-un foraj bun, cu atât vot fi mai puține probleme pe viitor. Rămâne la alegerea voastră dacă considerați utile aceste sfaturi sau nu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here