Peisajul companiilor IT are să se schimbe radical până în 2020, mai ales în ceea ce privește relația cu angajații, potrivit unui concept numit The Open Economy, adus în prim plan de un raport al celor de la Samsung. Raportul despre care vom discuta în continuare a fost conceput cu ajutorul The Future Laboratory (companie globală de prognoză și de consultanță pentru organizații) în vederea identificării trendurilor ce au să schimbe impactul muncii de birou în cadrul marilor companii tech.
Cu toate că trăim într-o lume mai deschisă ca niciodată, schimbată total din pricina conceptului smartphone, marile companii refuză practic să aibă încredere în orice alt sistem în afară de propriile platforme concepute în interior, limitându-și oportunitățile de a exploata la maxim această nouă tehnologie. Cele mai mari temeri sunt cele legate de securitate. Conform acestui studiu numit The Open Economy, companiile au mai mult de pierdut decât de câștigat din pricina faptului că investesc masiv în a se proteja de atacuri fără să mai dorească să-și deschidă orizonturile.
Ei bine, platforma Samsung Knox adresată companiilor din întreaga lume reprezintă o componentă cheie către această deschidere despre care discutam mai devreme, către valorificarea în adevăratul sens al cuvântului a tehnologiei, către un viitor în care colaborările sunt mult mai dese între producători, către Economia Deschisă.
Ideea de bază este următoarea: cu cât o companie va încerca să ascundă mai bine niște date, cu atât vor fi șanse mai mari să bată pasul pe loc. În schimb, dacă datele cu pricina vor fi accesibile partenerilor sau chiar competitorilor, toată lumea va avea de câștigat. Acest concept se numește Open Economy și dovedește faptul că libertatea aduce după sine mai multă siguranță și evoluție. În perioada de tranziție către Economia Deschisă, companiile vor fi nevoite să se familiarizeze nu doar cu noile tehnologii apărute ci și cu ideea că modul lor de lucru se va modifica total.
Samsung este compania ideală care va ajuta restul firmelor să se adapteze mai repede acestor schimbări pentru că înțelege cel mai bine modul în care tinerii folosesc telefoanele mobile. În plus, faptul că Samsung deține o mare parte din piața smartphone, alături de platforma de securitate Knox, va permite clienților să pună bazele unor noi modalități de lucru pentru angajați care să le permită să prospere.
Conform prognozelor Samsung, până la finalul anului 2020, companiile europene vor fi cele aproape perfect adaptate pentru conceptul Open Economy. Acestea vor avea infrastructura necesară, vor avea capitalul uman necesar pentru a duce la bun sfârșit această revoluție a locului de muncă în interiorul unei corporații.
Astăzi, 8 din 10 cele mai inovatoare țări din lume se află în Europa. Țările Europene se vor adapta așadar cel mai simplu conceptului Open Economy.
Iată care sunt ideile de bază ale conceptului numit Open Economy
- Țările europene, după cum spuneam mai sus, din pricina faptului că sunt obișnuite cu inovațiile, se vor adapta cel mai simplu.
- Sistemele de securitate implementate la locul de muncă nu sunt pregătite astăzi să primească o schimbare a modului de lucru mult mai deschis. În 2016, criminalitatea informatică a costat marile companii 335 de miliarde de dolari.
- Companiile care se vor adapta la Open Economy nu vor tolera parteneri sau contractori care folosesc tehnologie ne updatată sau care este sub standardele de securitate actuale.
- Impactul inteligenței artificiale va fi unul extraordinar asupra sectorului industrial și acest lucru nu este neapărat unul rău. De fapt, marile companii au deja planuri pentru dezvoltarea AI în care au investit 9.2 miliarde de dolari. Cu toate acestea, trebuie să fie pregătite să exploateze la maxim noile oportunități.
- Până la finalul anului 2020, companiile vor trebui să fie pregătite să ofere securitate pentru 7.3 miliarde de dispozitive inteligente conectate la IoT (Internet of Things).
- 40% dintre angajații marilor companii vor fi de fapt freelanceri până la finalul lui 2020. În plus, întreg conceptul de birou al angajatului se va schimba pe măsură ce angajații se vor îndepărta de modul de lucru al corporațiilor. Tehnologiile mobile vor fi sufletul noului birou, care vor permite lucrul de acasă mult mai simplu. Acest lucru va fi posibil din pricina noilor platforme de securitate ce vor permite oricăror aplicații sau dispozitive noi să lucreze împreună fără să existe riscul de a compromite datele cruciale.
- Peste jumătate din primele 500 de companii mondiale lucrează de ceva vreme la acest start al inovației prin intermediul căruia își vor modifica structura și relația cu angajatul.
- Colaborarea, nu competiția va fi cheia succesului companiilor în Open Economy.
Pentru a accesa raportul integral, vă rugăm vizitați: www.samsungatwork.com/openeconomy