Home Diverse La cine apelezi cand ai nevoie de o firma contabilitate?

La cine apelezi cand ai nevoie de o firma contabilitate?

2006
0

Contabilitatea in anul 2016 este destul de complicata pentru ca doar ce a intrat in vigoare un nou Cod Fiscal pe care nimeni nu pare sa il inteleaga deocamdata. Inca nu sunt definitivate normele si cred ca o sa treaca destul de mult timp pana cand va exista o claritate in ceea ce priveste aplicarea lui.

Cu atatea probleme, e nevoie de o firma contabilitate care sa ia de pe umerii tai aceasta grija extra. Stiu ca multi sunt cei care prefera sa tina contabilitatea de unii singuri si sa plateasca  200-300 de lei la un contabil doar pentru stampila, insa va spun ca e destul de riscant.

Ce se intampla daca gresiti ceva in contabilitate? Ce se intampla daca vine un control si va gaseste in neregula cu actele? Se vor plati amenzi degeaba, din cauza faptului ca nu se doreste sa se tina o contabilitate intr-un mod profesionist. Trebuie sa renuntam la mentalitatea asta ciudata.

Eu inteleg faptul ca fiecare patron se gandeste cum sa faca un ban in plus, insa daca reduci cheltuielile de unde nu trebuie, mai ales cu contabilitatea, o sa ai probleme pe viitor. Nu este cea mai buna metoda care sa iti garanteze succesul afacerii pe termen lung.

Desi avem samanta de “stiu sa faca de toate” sau “de ce sa dau bani altuia cand pot sa fac eu chiar daca nu fac bine” sau “pai ce? el cum poate si eu nu? lasa ca pot sa le fac si eu la fel de bine ca el chiar daca nu am studiile lui”… Asta e mentalitatea care scufunda de cele mai multe ori afacerile in Romania.

De fapt, afacerile in Romania nu sunt ceea ce par. De cele mai multe ori, in secunda 2 in care se deschide o firma, patronii incep sa devieze de la subiect, respectiv sa se gandeasca cum sa faca sa nu dea bani la stat, in loc sa se gandeasca cum sa faca bani.

Nu am inteles de ce toata lumea vrea sa ia banii pe care ar trebui sa ii dea la stat. E singura sursa de venit? Bineinteles ca nu, insa este cea mai simpla metoda. Nu necesita gandire si batai de cap. Ca doar de-asta isi fac unii firma dupa cum spuneam..

Din punctul meu de vedere, o firma serioasa o sa aiba un viitor de succes, iar pentru a asigura acest succes trebuie sa incepi prin a lucra cu oameni seriosi pe paliere ce necesita seriozitate.

Stateam si ma gandeam de multe ori cat de bine ar merge tara asta daca oamenii nu s-ar pierde in detalii si daca si-ar pune mintea la contributie in adevaratul sens al cuvantului, sa creeze, nu sa fure, nu sa taie cheltuieli aiurea…

Taiem si cheltuieli daca e nevoie, insa nu nu taiem creanga de sub picioare. Sunt de parere ca mai avem mult de asteptat pana cand vom scapa de aceasta mentalitate de-a dreptul distructiva si care ne scufunda de cele mai multe ori toata corabia la care am muncit cu atata chin…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here