Home Tutoriale FIND MY DEVICE – Ce este și cum funcționează

FIND MY DEVICE – Ce este și cum funcționează

901
0

Find My Device este o setare în sistemul de operare Android care vă poate ajuta în momentul în care vă pierdeți sau vi se fură telefonul mobil. Google a introdus funcția în Android Device Manager încă din 2013 însă compania l-a actualizat în 2017, dându-i noul nume, Find My Device.

Similar cu Find My iPhone de pe iOS, Find My Device  arată locația curentă a dispozitivului Android al unei persoane pe o hartă Google. Apoi pot lăsa un mesaj și un număr de telefon pe ecranul de blocare, poate reda un sunet dacă proprietarii cred că dispozitivul este doar pierdut în apropiere sau pot șterge conținutul dispozitivul dacă este clar că telefonul a fost furat.

Spre deosebire de iOS însă, unde utilizatorii trebuie să activeze ei înșiși funcția, telefoanele Android sunt activate automat pe Find My Device. Atâta timp cât setările de locație sunt, de asemenea, activate, funcția Find My Device va funcționa fără probleme.

Cum activezi funcția Find My Device

După cum am spus, configurarea nu implică prea multă muncă din partea utilizatorului. După ce vă conectați la telefonul Android cu contul dvs. Google, Find My Device este activat. Puteți să-l dezactivați mai târziu dacă doriți, accesând setările de securitate, dar acest lucru evident nu ar fi recomandat.

Dacă trebuie să găsiți un telefon furat/pierdut și acesta încă este conectat la contul dvs. Google – atunci accesați pagina Find My Device pe calculator. Acolo, o hartă Google va apărea cu telefoanele dvs. înregistrate în stânga sus. Dedesubt, aveți trei opțiuni.

Când se deschide harta, puteți mări chiar la nivelul străzii și puteți vedea unde se află telefonul dvs. Dacă este oprit, veți obține ultima locație la care telefonul a transmis-o la Google înainte de a se închide. Acest lucru presupune, desigur, că setările de locație sunt activate și hoțul nu a șters deja memoria telefonului.

Dacă puteți vedea că dispozitivul se află în casa dvs. sau foarte aproape, atunci puteți utiliza opțiunea Redare sunet pentru a încerca să îl găsiți. Chiar dacă telefonul tău este silențios sau vibrează, Find My Device  va reda un sunet continuu timp de cinci minute, astfel încât să îți poți da seama unde se află telefonul.

Dacă este evident că dispozitivul dvs. a fost furat și îi vedeți locația exactă, sunați la poliție pentru a-l recupera. Este foarte nerecomandabil să încercați să îl recuperați singur.

Dacă telefonul nu este în apropiere, cel mai bun pas ar fi să securizați dispozitivul. Pur și simplu faceți clic pe Dispozitiv securizat și lăsați un mesaj și un număr de telefon opțional, care vor apărea pe ecranul de blocare. În acest fel, dacă cineva găsește telefonul, vă poate suna și aranja returnarea lui. Trebuie să rețineți că funcția de securitate funcționează numai dacă dispozitivul este conectat la internet.

Cum ștergi conținutul telefonului Android de la distanță

Evident, aceasta este o opțiune pe care nimeni nu vrea să o ia în considerare. Dar dacă este evident că telefonul a dispărut pentru totdeauna, puteți efectua de la distanță o resetare din fabrică care va șterge tot conținutul de pe dispozitiv. În acest fel, poți să știi cel puțin că nimeni nu va avea acces la datele tale personale.

Totuși, făcând acest lucru, nu veți mai putea verifica niciodată locația telefonului pe hartă. Odată ce dispozitivul este deconectat de la contul dvs. Google, chiar l-ați pierdut pentru totdeauna. Așa că gândiți-vă cu atenție înainte de a utiliza această funcție.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here