Home Diverse Ești nașă la botez? Iată ce ai de cumpărat…

Ești nașă la botez? Iată ce ai de cumpărat…

2182
0
nașă

Viața de nașă nu e deloc simplă și nici ieftină. Dacă ai acceptat să fii nașă la un botez trebuie să știi că vei avea destul de mult de umblat și destul de multe lucruri de cumpărat. În articolul care urmează tocmai despre obiectele pe care trebuie să le cumpere nașa vom discuta, în ideea că vom ajuta doamnele care au de gând să participe în viitor la asemenea evenimente, pe doamnele care au de gând să nășească pentru prima dată. Este o poziție fruntașă în cadrul botezului, dar vine la pachet cu foarte multe responsabilități. Per total este o experiență foarte frumoasă.

Ești nașă la botez? Iată ce ai de cumpărat…

Nașa trebuie să cumpere un set de haine pentru copil, haine în care acesta va fi îmbrăcat după slujba religioasă ținută în biserică. După cum știm hăinuțele pentru cei mici nu sunt așa de scumpe, însă aici ar trebui să aveți un pic de atenție sporită la calitate.

Hăinuțele sunt dătătoare de alergii și iritații dacă nu sunt din materiale de calitate, din materiale sigure pentru pielea unui bebeluș. Bumbacul este de departe cel mai recomandat material pentru aceste hăinuțe. În ceea ce privește culoarea, cred că e simplu de intuit: roșu pentru fetițe și albastru pentru băieței.

De asemenea, lumânările cad tot în seama nașilor. Aici ar fi indicat să fie împodobite cu aceleași culori cu ale hăinuțelor, cruciulițelor și trusoului. Calitatea în ceea ce privește lumânările ține mai mult de sculptura acestora.

Niște lumânări frumos lucrate or să fie destul de scumpe dar asta contează mai puțin. Doar nu le cumperi în fiecare zi. De asemenea, cruciulițele care trebuie puse în piept invitaților în timpul ceremoniei religioase tot nașei îi cad în sarcină.

Trusoul pentru botez este piesa de rezistență. Trebuie ales, cumpărat de către nașă și trebuie să conțină prosop mare (70 x 140 cm), prosop mic preot (30 x 50 cm),  pânza mir, fașa mir, sticluța pentru ulei, un săpun în forma de copilaș și cutia de trusou, toate decorate în aceeași tematica.

În funcție de sexul copilului, se optează pentru un trusou botez fete sau trusou botez băieței. Diferența dintre ele stă în culoare evident, roz/roșu pentru fete și albastru pentru băieți. De asemenea, ar fi frumos ca nașii să brodeze pe trusou numele celui mic, astfel încât să fie ceva unic.

Tot nașa mai trebuie să mai cumpere și o bijuterie. Tradiția creștină din cadrul botezului spune că cel mic trebuie să primească un lănțișor dacă este băiat sau cercei dacă este fetiță. Indicat ar fi să cumpărați ceva de foarte bună calitate, din aur alb sau galben 18k, nu din prisma faptului că trebuie să fie ceva valoros, ci mai mult pentru a respecta un standard de calitate general al evenimentului.

Dacă ați investit în lumânări de calitate, în cruciulițe de calitate, în hăinuțe și trusouri de calitate, nu are rost să faceți rabat tocmai la o mică bijuterie care oricum va rămâne copilului.

Per total cam acestea sunt cheltuielile majore pe care o nașă o să le aibă dacă dorește să participe la un botez cu această titulatură. Nu sunt bani mulți, probabil cu 1000-1500 RON se rezolvă totul și fără mari bătăi de cap, la un nivel de calitate satisfăcător, superior.

Sunt convins că aceste achiziții nu vor fi o problemă, întrucât de-a lungul timpului nașii vor contribui oricum major în susținerea celui mic, vor cumpăra de multe ori chiar și articole petrecere în momentul în care se va apropia ziua de naștere a acestuia.

Și cu siguranță pe nași nu-i va deranja această cheltuială. Faptul că vor fi legați pentru totdeauna de un copil care le poartă numele e mult mai important decât niște bani care oricum vin și pleacă.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here